Élet-Stílus

Hajnalra megmentőként tekintenek

A klubvezetés szerint a magyar válogatott Hajnal Tamás sokat segíthet a kiesés elől menekülő VfB Stuttgartnak. A középpályás a téli átigazolási időszak utolsó napján érkezett kölcsönbe a sváb egyesülethez.

“Olyan játékos, akinek szerepeltetése rengeteg lehetőséget teremt számunkra a középpályán” – mondta a 29 éves futballista hivatalos, keddi bemutatásán Fredi Bobic, a stuttgartiak sportigazgatója.

Hajnal a listavezető Borussia Dortmundtól érkezett fél évre a VfB-hez, amely – ha bennmarad az élvonalban – a megállapodás értelmében a szezon befejezését követően körülbelül egymillió euróért végleg megvásárolhatja.
“Szeretnék élni ezzel a lehetőséggel” – fogalmazott a 37-szeres válogatott játékos. „A Stuttgart nehéz helyzetben van, a legfontosabb az, hogy segíteni tudjam a csapatot.”

Hajnal 2008 nyarán, a Karlsruher SC-től szerződött Dortmundba, ahol első szezonjában kitűnően játszott, stabil kezdő volt, és öt gólt lőtt, illetve 11 gólpasszt adott. A 2009/2010-es idényben már nem nyújtott ennyire meggyőző teljesítményt, legfőképp azért, mert hosszú ideig sérüléssel bajlódott. Az idei szezonban nem tudta beverekedni magát a listavezető kezdőcsapatába, a bajnokságban nem is jutott szóhoz.

A középpályás várhatóan szombaton, a Stuttgarthoz hasonlóan 16 pontos, csak rosszabb gólkülönbsége miatt utolsó Borussia Mönchengladbach elleni Bundesliga-találkozón mutatkozik be új csapata színeiben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik