Élet-Stílus

Buffon győzelemmel tért vissza – videó

A Juventus a vendég Catania 2-0-ás legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Olasz Kupában.

A Juventus számára két okból is nevezetes a csütörtökön este lejátszott Catania elleni kupatalálkozó. Egy: a torinói csapat két bajnoki vereség után első győzelmét aratta a 2011-es évben. Kettő: féléves kihagyás után visszatért a kapujába Gianluigi Buffon.

Az már csak hab a tortán, hogy a dél-afrikai vb-n súlyos hátsérülést szenvedett, nyáron megműtött hálóőr kapott gól nélkül zárta a mérkőzést.

A Juventus viszont kétszer is beköszönt a szicíliai együttesnek. A 35. percben Milos Kraszics közelről lőtt a rövid alsó sarokba, miután a védőjét alaposan megtáncoltató Alessandro Del Piero pontos labdával ajándékozta meg. A második félidő elején aztán egy szöglet és Giorgio Chiellini csúsztatása után Simone Pepe is betalált, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt, amellyel a Juve a legjobb nyolc közé jutott az Olasz Kupában.

Térdsérülése miatt egy hónapig nem játszhat Luca Toni, akit mindössze egy hete igazolt le a Juventus. A 2006-ban világbajnok labdarúgót a múlt héten térdszalagszakadást szenvedett Fabio Quagliarella pótlására szerződtette a Genoától a torinói együttes.

Olasz Kupa, nyolcaddöntő:
Juventus-Catania 2-0 (1-0)
Gól: Kraszics (35.), S. Pepe (54.)

Szerdán játszották:
Internazionale-Genoa 3-2
Palermo-Chievo 1-0

December 14-én játszották:
Parma-Fiorentina 2-1, h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik