Élet-Stílus

Arn Gréta megnyerte a tornát

Arn Gréta egy óra 22 perc alatt két játszmában győzte le a címvédő belga Yanina Wickmayert a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás tenisztorna döntőjében.

Arn korábban csak egy alkalommal szerepelt WTA-verseny döntőjében, 2007-ben a portugáliai Estorilban lett első.

Arn ugyan a második körben majdnem kiesett, végül öt meccslabdát hárítva mégis legyőzte a 8. helyen kiemelt Sofia Arvidssont, majd – a cseh Zuzana Ondraskovát követően – az elsőként rangsorolt Maria Sarapova következett. Az elődöntőben Julia Goergest verte, míg a döntőben két szettben a belga Wickmayer következett. Arn úgy nyerte meg a tornát, hogy összesen egy szettet veszített.

Arna a döntőben is főleg a szerváival dominált, és három breaklabdát is sikerrel szerzett meg, míg ellenfele adogatásából kettőt sikerrel hárított. Amikor a mérkőzésért adogatott, 0-30-as hátrányba került, és a gém során két kettős hibát is ütött – egyet meccslabdánál -, de végül “behúzta” a diadalt.

“Amikor kettős hibát ütöttem a meccslabdánál, megremegtem” – mondta a találkozó után. “Azt mondtam magamnak: üsd meg! Ha bemegy, bemegy, ha kimegy, akkor úgyis mindegy, úgyhogy üsd meg! Nem tudom leírni ezt az érzést, nem hiszem el, hogy ez megtörtént. Egy álmom vált valóra. Yanina tíz évvel fiatalabb nálam, sok tornát nyerhet még.”

Bár a világranglista frissítésére még várni kell, az már most biztos, hogy győzelmével Arn nagyot ugrik előre, amelyen jelenleg a 88. helyen áll.

Auckland, női torna, döntő:
Arn Gréta – Wickmayer (belga, 2.) 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik