Élet-Stílus

Súlyos Ajax-vereség, továbbjutott a Milan

A Real Madrid korábban még nem győzött Amszterdamban, ezúttal viszont úgy megszórta az Ajaxot mint jég a határt. Oda a Bayern makulátlan mérlege, s az Arsenal is szégyenkezhet, hisz bár tartalékos csapattal, de sima vereséget szenvedett Bragában.

Az amszterdami ArenÁban a Real Madrid úgy kezdett mintha otthon lenne. Pedro Leon kimaradt ziccere csak az előszele volt annak, ami következett.

Az első negyedóra rohamai után a spanyolok meghajtották a hajrát, s előbb Benzema felső sarkos bombájával, majd Arbeloa szabadrúgást követő megpattanó lövésével szomorították a hollandokat.

Szünet után is folytatódott a spanyol felvonulás. Gyors kontra nyomán Ronaldo háromra növelte a különbséget, míg a végeredményt is a portugál állította be büntetőből azok után, hogy Özilt buktatták a tizenhatoson belül. Négy gól, két kiállítás: a madridiak korábbi meccsekről sárga lappal rendelkező futballistái – Xabi Alonso és Sergio Ramos – addig ökörködtek, amíg mindkettejüket lezavarták a pályáról; kérdés, hogy az ügynek lesz-e folytatása?

A G csoport másik találkozóján a Milan már az első félidőben is vezethetett volna (Seedorf és Gattuso veszélyeztetett), szünet után Ibrahimovic ismét megrúgta szokásos találatát, az utolsó percekben Ronaldinho remek csavarásával lett 2-0, s ez azt jelenti, hogy a Real Madridot a Milan követheti a legjobb 16 közé.

Gattuso és Dudka csatája az Auxerre-Milan találkozón (MTI/EPA)

Gattuso és Dudka csatája az Auxerre-Milan találkozón (MTI/EPA)

Az E jelű kvartettben az eddig százszázalékos Bayern München már 2-0-ra vezetett az olasz fővárosban, végül azonban a Roma egyenlített, majd fordított is, s ezzel nagyon közel került a nyolcaddöntőhöz. A már továbbjutott Bayern meglehetősen tartalékosán állt fel az Olimpico stadionban, ennek ellenére Gomez Müller és Ribéry passzát is gólra váltva kétgólos vezetéshez juttatta a bajorokat.

A Roma azonban nem adta fel, s Vucinic bekínlódott találatával, valamint De Rossi szép góljával egyenlített, s mivel az utolsó percekben Totti büntetőből is betalált, a hazai együttes megfordította a találkozót. A Roma így a második helyen áll a négyesben, s bár a csoportelsőségre nincs esélye (a Bayern 4-3-ra nyerte a két klub párharcát), még továbbjuthat: ehhez mindössze nyerni kéne Kolozsvárott.

A H csoportban az Arsenal két hajrában kapott góllal kikapott a Braga vendégeként – a meccset Kassai Viktor vezette -, s így egyelőre még nem lett tagja a legjobb 16 mezőnyének, sőt, bőven lesz izgulnivalója a záró fordulóban. A Belgrádban diadalmaskodó Sahtar Donyeck ugyanakkor kedvező pozícióba került, és vezeti a négyest.

BL, csoportkör, 5. forduló
E csoport:
Roma (olasz)-Bayern (német) 3-2 (0-2)
Gól: Borriello (49.), De Rossi (81.), Totti (84., 11-esből), illetve Gomez (33., 39.)

Basel (svájci)-CFR Cluj (román) 1-0 (1-0)
Gól: Almerares (15.)
Az állás: 1. Bayern München 12 pont (továbbjutott és csoportelső), 2. Roma 9, 3. Basel 6, 4. CFR Cluj 3

F csoport:
Szpartak Moszkva (orosz)-Marseille (francia) 0-3 (0-1)
Gól: Valbuena (18.), Remy (54.), Brandao (68.)
Kiállítva: Welliton (64., Szpartak)

Chelsea (angol)-MSK Zilina (szlovák) 2-1 (0-1)
Gól: Sturridge (51.), Malouda (86.), illetve Bello (19.)
Az állás: 1. Chelsea 15 (továbbjutott és csoportelső), 2. Marseille 9 (továbbjutott), 3. Szpartak 6, 4. Zilina 0

G csoport:
Ajax (holland)-Real Madrid (spanyol) 0-4 (0-2)
Gól: Benzema (35.), Arbeloa (44.), Ronaldo (69., 81. – a másodikat 11-esből)
Kiállítva: Xabi Alonso (87.), Ramos (91.)

Auxerre (francia)-Milan (olasz) 0-2 (0-0)
Gól: Ibrahimovic (64.), Ronaldinho (90.)
Az állás: 1. Real Madrid 13 (továbbjutott és csoportelső), 2. Milan 8 (továbbjutott), 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3

H csoport:
Braga (portugál)-Arsenal (angol) 2-0 (0-0)
Gól: Mattheus (83., 93.)

Partizan (szerb)-Sahtar Donyeck (ukrán) 0-3 (0-0)
Gól: Sztepanyenko (52.), Jadson (59.), Eduardo (68.)
Az állás: 1. Sahtar 12, 2. Arsenal 9 (15-6), 3. Braga 9 (5-9), 4. Partizan 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik