Élet-Stílus

A Real kiütötte a Bilbaót

A Real Madrid 5-1-es győzelemmel válaszolt a Barcelona Alméria elleni 8-0-jára, a fővárosiak ugyanakkor méltán lehetnek büszkék, hisz a diadalt a korábbi nyolcadik helyezett ellenében érték el.

A baszkok elleni győzelemmel a madridiak visszavették a vezető helyet a Primera Divisiónban, a két nagy, a Barca’ és a Real fej-fej mellett halad. A tavalyi ezüstérmes előnye egy pont, mindkét csapat 33 gólt szerzett, ám a
„blancók” két góllal kevesebbet kaptak eddig. A mezőny két nagyágyúja
november 29-én a Camp Nouban randevúzik.

A vendégek jól kezdték a találkozót, a korábban a Mourinho-csapattal is kapcsolatba hozott válogatott Llorente nagyon igyekezett, s rendre megjátszhatónak bizonyult. A 3. percben – egy remek szóló után – a gólvonalról mentettek előle. A Real csak az első negyedóra végén ragadta magához a kezdeményezést, ekkor viszont rövid idő alatt megszerezte a vezetést. A 19. percben Di María szolgálta ki Higuaínt, s a csapat- és honfitárs nem hibázott.

A 29. percben ismét Casillas nyerte a Llorente elleni különmeccset, ám a baszkok ráfizettek a nyílt taktikára, hisz kontrából Cristiano Ronaldo növelte a különbséget. Szünet előtt Llorente használta ki a madridi védelem hibáját, a bilbaóiak elégedetten vonulhattak pihenőre, hisz maradt esélyük a folytatásra.

Szünet után egy kicsit lassult a tempó, majd – a labdát többet birtokló –Real növelte a fórt. Az 57. percben Di María nagyot esett a tizenhatoson belül, és Sergio Ramos értékesítette a nagyvonalúan megadott büntetőt.

Real Madrid-Bilbao – összefoglaló:

A Bilbao ismét a támadásos birkózást választotta, ám rajtavesztett. Amíg a hazaiak defenzívája állta a sarat, Ronaldo szabadrúgásból 4-1-re alakította az állást, s bár Javi Martinez akciója gólt ért (a 85. percben a kapufa segítette ki Casillast), a meccs utolsó gólját is a vendéglátók érték el: a Granero elleni szabálytalanság után Ronaldo belőtte a tizenegyest, így az Alméria elleni sziporkázó Messi után ő is hármassal villantott.

Primera División, 12. forduló:
Real Madrid-Bilbao 5-1 (2-1)
Santiago Bernabéu, 79 500 néző. Vezette: Undiano Mallenco
Gól: Higuaín (20.), Cristiano Ronaldo (30., 63., 91. – utóbbit 11-esből.), Sergio Ramos (56., 11-esből), illetve Llorente (40.)
Real Madrid: Casillas – Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Khedira (Lass, 67.), Xabi Alonso – C. Ronaldo, Özil (Granero, 78.), Di María – Higuaín (Benzema, 75.).
Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José, Ustariz (Aurtenetxe, 46.), Amorebieta – Gabilondo (David López, 74.), Orbaiz, Javi Martínez, Muniain (Pérez, 60.) – Susaeta, Llorente.

Az élcsoport:
1. Real Madrid 32 pont (33-6), 2. Barcelona 31 (33-8), 3. Villarreal 24 (23-12), 4. Valencia 21 (17-12), 5. Sevilla 20 (18-17),…9. Bilbao 16 (20-23)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik