Élet-Stílus

Nani hihetetlen gólt szerzett – videó

A Chelsea 84., az Arsenal 88. percben szerzett góllal győzött az angol Premier League 10. fordulójában. A Manchester United 2-0-ra legyőzte a Tottenhamet - a portugál Nani hihetetlen gólt szerzett.

A listavezető Chelsea is az Arsenal sem jeleskedett szombaton. Olyannyira nem, hogy Blackburben sokáig Cech kapuson múlott, hogy a hazaiak nem szerezték meg a vezetést, ám beigazolódott a tétel, miszerint ami késik, nem múlik: a 22. percben Terry mellett Mwaruwari fejelt a kapuba. Ez azonban felébresztette a Chelsea-t, amely a Drogba által lefejelt labdát 10 méterről a hálóba helyező Anelka révén még a szünet előtt egyenlített.

Az újabb gólra a 84. percben kellett várni: a szezonban először eredményes, a gólszerzéshez a fejét használó Ivanovics a Chelsea javára döntötte el a meccset.

Az Arsenal is a hajrára tartogatta a döntést a sereghajtó West Ham elleni bajnokiján. A vendégek a 88. percig állták a végig fölényben játszó „ágyúsok” rohamait, a „vesztüket” az előző fordulóban, a Manchester City ellen is betaláló Song fejese jelentette.

A nagy terveket szövögető City zsinórban másodszor kapott ki, bár vezetett a Wolverhampton ellen, végül meglepetésre mégis fejet hajtott a kiesés ellen küzdő „farkasok” előtt. A Gera Zoltánt végig a soraiban tudó Fulham az amerikai Dempsey duplájával 2-0-ra legyőzte a Wigant, ezzel a nyolcadik helyre kapaszkodott fel.

Nani gólja

A szombati játéknap esti meccsén a Manchester United Nani vezetésével győzte le a Tottenhamet. A portugál előbb Vidics fejére varázsolta a labdát szabadrúgásból, majd maga is bevette a londoniak kapuját. Méghozzá nem is akárhogyan: Gomes kapus tévesen azt hitte, szabadrúgást végezhet el, és letette a labdát, de kivárt. A szélső odasétált, majd a kapuba gurított, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt. A Tottenham kilenc éve nem nyert az MU ellen, az Old Traffordon pedig utoljára 1989 decemberében győzött, amikor még nem Premier League-nek hívták az angol élvonalbeli bajnokságot.


Premier League, 10. forduló:


Wolverhampton Wanderers-Manchester City 2-1 (1-1)


Gól: Milijas (30.), Edwards (57.), ill. Adebayor (23., 11-esből)

Arsenal-West Ham United 1-0 (0-0)


Gól: Song (88.)

Blackburn Rovers-Chelsea 1-2 (1-1)


Gól: Mwaruwari (22.), ill. Anelka (39.), Ivanovics (84.)

Everton-Stoke City 1-0 (0-0)


Gól: Yakubu (67.)

Fulham-Wigan Athletic 2-0 (2-0)


Gól: Dempsey (30., 44.)

Manchester United-Tottenham Hotspur 2-0 (1-0)


Gól: Vidics (31.), Nani (85.)



Vasárnap:

Aston Villa-Birmingham, 13:00
Newcastle United-Sunderland, 14:30
Bolton Wanderers-Liverpool, 17:00


Hétfő:

Blackpool-West Bromwich Albion, 21:00



Az élcsoport:

1. Chelsea 25 pont
2. Arsenal 20 (22-10)
3. Manchester United 20 (22-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik