Élet-Stílus

17 fok is lehet a hétvégén

Ma legfeljebb 13 fokot jósolnak a meteorológusok, de a hét végére 17 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Jelentős csapadék nem várható.

Pénteken többnyire kevés felhő, sok napsütés, száraz idő várható, de néhol csak lassan szűnik meg a párásság, a köd. A Kisalföldön többfelé megélénkül a déli szél, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet kora délután általában 9 és 13, késő este 1 és 6 fok között várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A hosszú hétvégén túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. Éjszaka, reggel főként délnyugaton és északkeleten ködfoltokra kell számítani, melyek délelőtt várhatóan mindenütt feloszlanak. Északnyugaton erős lesz a délkeleti szél. A jövő hét elején megnövekszik a felhőzet, és nyugaton és délen helyenként kisebb eső, zápor is valószínű, de jelentős mennyiségű csapadék az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a hét végén általában +2, -4, az hétfő-kedden 2, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között valószínű.

Elsősorban Csongrád és Békés megye délkeleti részén tartósabban is számítani lehet sűrű ködre. Az ország más részein foltokban előforduló köd a délelőtt folyamán gyorsan feloszlik. A hőmérséklet kora délelőttig, majd késő estétől több helyen fagypont alatt alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik