Élet-Stílus

Nagyon nehéz helyzetben a Győr

A Győr hazai pályán 2-0-ra kikapott a horvát Dinamo Zagrebtől az Európa Liga selejtezőjének utolsó fordulójában.

A Montpellier kiejtésével csodát tett Győrnek a BL-selejtezőből kipottyant a horvát bajnok már túl nagy falatnak bizonyult. Sztevanovicsnak már az első percben nagyot kellett védenie, és a folytatásban is a győri kapu előtt adódott több izgalom.

A minap edzőváltáson átesett Dinamo Zagreb uralta a játékot, több veszélyes támadást is vezetett, és az első félidőben Rukavina révén kétgólos előnybe került. A horvát Henrynek becézett csatár előbb 14 méterről lőtte a labdát jobb külsővel a bal alsó sarokba, majd alig tíz perccel később lecsapott egy lecsorgó labdára, és 6 méterről kíméletlen volt, hasonlóképpen fejezte be az akciót, ahogy azt első góljánál is tette.

Nagyon nehéz helyzetben a Győr 1

A szünet után támadásban valamivel veszélyesebbé vált a magyar bronzérmes Győr, a csereként beállt Ji-Paraná révén egy kapufája, továbbá Ceolin, majd Koltai révén nagy helyzete is akadt. A magyar csapat védekezése azonban továbbra is meglepően gyenge volt, a vendégek könnyedén kerültek helyzetbe, az eredmény viszont már nem változott.

A Dinamo Zagreb ugyanakkor a 2-0-ás idegenbeli győzelmével is nagy lépést tett az Európa Liga csoportköre felé. A visszavágóra a jövő héten kerül majd sor Zágrábban.

Európa Liga-selejtező, 4. (utolsó) forduló, 1. mérkőzés:
Győri ETO FC-Dinamo Zagreb (horvát) 0-2 (0-2)
Győr, 8500 néző, v.: Studer (svájci)
Gól: Rukavina (19, 28.)
Sárga lap: Pilibaitis (21.), Djordjevics (52.), Trajkovics (86.), Szabó O. (90.), ill. Simonic (77.)
Győr: Sztevanovics – Tokody, Djordjevics, Fehér Z., Szabó O. – Koltai, Pilibaitis (Trajkovics, 78.), Dinjar (Ji-Paraná, 34.), Copa (Bugerra, 53.), Ceolin – Alekszidze
Dinamo Zagreb: Loncaric – Vrsaljko, Biscan, Cufré, Ibánez – Calello, Badelj, Etto, Sammir, Morales (Mesaric, 56.) – Rukavina (Sivonjic, 76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik