Élet-Stílus

Bázelben is kikapott a Loki

Az FC Basel saját pályáján is legyőzte a Debrecent, ráadásul a 3-1-es eredmény inkább a magyar bajnok számára hízelgő.

A tavaly a Bajnokok Ligája főtábláján szereplő Loki idén már a selejtező 3. fordulójában elbukott, miután újpesti „albérletében”, majd szerda este Svájcban is kikapott a Baseltől.

A magyar csapat az első félidőben még viszonylag jól tartotta magát, akadt néhány ígéretes támadása, sőt, egy nagyobb helyzete is, de Coulibaly addig totojázott, amíg az egyik hazai védő oda nem ért. Ezzel együtt az FC Basel dominált, a svájci aranyérmes kézben tartotta a mérkőzést, és Verpecz hibáját kihasználva a vezetést is megszerezte.

A szögletből beívelt labdára rosszul mozdult ki a magyar kapus, Huggel fejesénél ugyan a léc még mentett, ám Atan öt méterről már a hálóba helyezett.

Lendületben maradt a Basel, s Zoua révén a kapufát is eltalálta, míg a másik oldalon egy elmaradt büntetőt jegyezhettünk fel (Inkoom akasztotta Lackót a tizenhatoson belül).

A szünet után Verpecz hibája újabb svájci gólt eredményezett (az ausztrál Chipperfield fejelt a kapuba), így az 59. percben négygólossá duzzadt a svájci bajnok előnye.

Bázelben is kikapott a Loki 1

A Loki ettől végleg a padlóra került, a hazaiak kedvükre futballozhattak, és a 64. percben Shaqiri is felíratkozott a gólszerzők közé. Verpecz ebben a találatban is benne volt, hiszen rossz helyre paskolta ki a labdát egy beadás után, ám a folytatásban azért több nagy védése is akadt a fiatal hálóőrnek. Bár volt két lövése, a DVSC lényegében veszélytelen volt a kapura, Abraham kezezése okán azonban így is sikerült szépítenie.

A megítélt büntetőt Coulibaly végezte el, Costanzo lábbal hárított, de szerencsésen visszakerült a labda a csatár elé, aki másodjára már a bal alsó sarokba helyezett.

Ez persze nem változtat a lényegen, a két csapat csak egyes időszakokban volt egy súlycsoportban. A FC Basel kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel jutott tovább a BL-selejtező utolsó körébe, míg a magyar bajnok az Európa Ligában folytathatja.

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
FC Basel (svájci)-Debreceni VSC 3-1 (1-0)
Bázel, St. Jakob Park, v.: Bezborodov (orosz)
Gól: Cagdas Atan (26.), Chipperfield (59.), Shaqiri (64.), ill. Coulibaly (73.)
Sárga lap: Inkoom (11.)
FC Basel: Costanzo – Inkoom, Cagdas Atan, Abraham, Safari – Yapi-Yapo (Cabral, 77.), Huggel (Xhaka, 87.), Tembo, Shaqiri, Chipperfield (Almerares, 67.) – Zoua
DVSC: Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss Z., Czvitkovics (Farkas, 81.), Varga J. – Kulcsár (Bódi, 67.), Coulibaly, Yannick (Kabát, 67.)
Továbbjutott: az FC Basel, 5-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik