Élet-Stílus

EL: kiesett a Vidi, továbblépett a Győr

Míg a Győr kettős győzelemmel abszolválta az Európa Liga selejtezőjének második körét, addig a Videoton kikapott Mariborban, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A Győr háromgólos előnyről vágott neki a visszavágónak, így továbbjutását nem fenyegette veszély. Talán ennek tudható be, hogy langyos első félidőt láthatott a Rábi-parti együttes jubileumi, 50. európai kupamérkőzésére kilátogató publikum. Szünet után aztán az ünnephez méltó koreográfia szerint zajlottak az események: Alekszidze és Nicorec révén két gólt is szerzett az ETO, így készülhet a Montpellier elleni párharcra.

Mariborban mintegy 4500 hazai, és 500 vendégszurkoló előtt esett egymásnak a szlovén és magyar bajnoki ezüstérmes. Az első tíz perc a Videotoné volt, mégis a Maribor állt közelebb a gólhoz: az első mérkőzésen gólt szerző Mezga löketének a kapufa állta útját. Később a hazaiak átvették az irányítást és Volas révén, megérdemelten szereztek vezetést. Fordulás után a sokkal gyorsabb és ötletesebb szlovénok játszottak veszélyesebben, a fehérváriak csak a 62. percben lőttek először kapura, amely egyúttal az utolsó is volt…

A Videoton játékosaiból az akarat, játékukból pedig az erő hiányzott, így törvényszerű volt, hogy a Maribor növeli előnyét, és ezzel eldönti a párharcot. A szlovének megérdemelten jutottak tovább, a következő körben pedig a skót Hiberniannal találkoznak.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Győri ETO FC-Atyrau (kazah) 2-0 (0-0)
Győr, 3300 néző. Vezette: Jareci (albán)
Gól: Alekszidze (47.), Nicorec (52.)
Győr: Sztevanovics – Babic, Djordjevics, Sztanisics, Szabó O. – Koltai (Sharashenidze, 67.), Pilibaitis, Dinjar (Copa, 59.), Kink – Nicorec, Alekszidze (Bugerra, 77.)
Atyrau: Sabanov – Csurejev, Zsumabajev, Vorotnyikov, Alijev – Pejkrisvili (Larin, 70.), Kosztrub, Croitoru, Szahalbajev (Mamonov, 75.) – Sakin (Hizsnyicsenko, 62.), Frunza
Továbbjutott: a Győr, 5-0-s összesítéssel.

NK Maribor (szlovén)-Videoton FC 2-0 (1-0)
Maribor, 5000 néző. Vezette: Mikulski (lengyel)
Gól: Volas (39., 80.)
Maribor: Pridigar – Mejac, Rajcevic, Andelkovic, Viler – Mezga (Pavlicic, 88.), Bacinovic, Mertelj, Ilicic (Cviljanovic, 78.) – Tavares, Volas (Jelic, 92.)
Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Horváth G., Elek – Gosztonyi, Sándor Gy., Farkas B., Polonkai (Djordic, 27.) – Lencse (Nikolics, 62.), Alves
Továbbjutott: az NK Maribor, 3-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik