Élet-Stílus

Lovasi tanácsot osztott Orbánnak

Lovasi András Orbán Viktorral a nulladik órát töröltetné el, és a reklámszlogenjükből is viccet faragott, a kedvenc slágert pedig persze kihagyta a repertoárból. A Massive Attack ráadás nélkül búcsúzott, de azért szinte mindenki hajnalig nyomta a Volt Fesztivál utolsó napján.

Négy pörgős éjszakán és nappalon van túl a Volt Fesztivál. Beköltözni sátorral, kicsit olyan volt, mint egy osztálykirándulás csak éppen bulizni itt nem tilos, hanem kötelező. Vasárnap reggel már bontják a színpadokat, lassan kitessékelnek minket, pedig még maradnánk. Persze fárasztó is volt, már mindenki csak fekszik a sátorban vagy mellette koszosan, és nem hogy másnaposan, hanem lassan máshetesen. Furcsa lesz visszatérni a való világba ahol nincs mindenhez háttérzene, viszont van meleg víz. Másrészt már a reggeli jeges ébresztőt is egészen megszoktuk. Egy fesztiválon nem vár luxus körülményeket az ember, viszont amit a lakói mégis nehezményeztek az a por és a hideg zuhany volt.

Képgaléria

Képgaléria

Öcsi bácsinak is meggyűlt a gondja a porral

Egyébként a porral nem csak mi küzdöttünk. Ef. Zámbó festőművész is, aki használati tárgyakat alakított át, festett át, hogy a fesztivál után elárverezhessék azokat, és a pénzből az árvízkárosultakat segíthessék. Ef. Zámbó az fn.hu-nak elmondta, hogy nagyon nehéz dolga van ilyen körülmények között. Egyrészt a melegben gyorsabban szárad az olajfesték másrészt ekkora porban majdhogynem lehetetlen tökéletes munkát végezni. Lassabban is haladnak, de reméli, elkészülnek időben.

A használati tárgyak közt volt egy Hűtő, bicikli, mosógép, mikro sütő és egy kenyérpirító is, de a legnagyobb érdeklődést mégis a Trabant váltotta ki, már helyben megvették volna. Pedig a Trabant a Terror Házának készül.

Idén a Civil Sátrasaknak sem volt szerencséjük, viszonylag egy kieső helyen voltak, így hiába készültek sok érdekes programmal, idén szerintük fele annyian tévedtek be, mint tavaly.

Kispál és a Volt

Utolsó este azért még mindenki jól belehúzott a bulizásba, és a Kispálon szinte mindenki ott volt. Már csak azért is mert idén búcsúzott a zenekar ettől fesztiváltól, hiszen az idei Szigeten lesz az utolsó koncertjük. Bár a dalokra nem volt panasz, a régi rajongók többet vártak volna. Több számot és kevesebb kommentárt, Lovasitól, aki még Orbán Viktornak is tanácsokat osztott: „Viktornak lehetne a következő normális intézkedése, hogy a gyerekeknek ne legyen nulladik és első órájuk”. Szerinte ezzel a szülőkkel szúrnak ki. Úgy tűnik Lovasi is keresi a diákok szívéhez a legközelebbi utat, hiszen ki ne utálná a nulladik óra intézményét: le vele.

Búcsúzóul, annyit mondott: „ez volt a Kispál és a Borz, bár Kispál és a Voltot kellet volna mondanom. Majd legközelebb” – utána hozzátette – „de hát nem lesz legközelebb.”
Végül még egy szám erejéig még is csak volt, és elénekelték a Ha az életbent.

Persze volt sok régi szám, de a filmslágerek blokkból mégis hiányoltuk a Kicsit szomorkás a hangulatomat, mert ez írja le talán legjobban a közönség közhangulatát. Végül a főszervező búcsúztatta a zenekart.

Masszív hangulatrontás

Ezután a Massive Attack, zárta a hetet. Már sokan csak a színpad jobb oldalán üldögéltek, volt, aki aludt is a koncert alatt. Na nem azért, mert unalmas lett volna hanem igazi chill out hangulatot alakult ki. Mi bementünk egészen a színpad közelébe és a tömeg békésen táncolt és nyugodtan élvezte a zenét.

Elbúcsúztak majd szokásukkal ellenkezőleg nem jöttek vissza, elmaradt a ráadás. Sajnáltuk, hogy így zárt idén a nagyszínpad, nagyon csalódottan szálingóztak el az emberek.
Hallottunk olyan hangokat, hogy biztos nem érezték jól magukat, mások szerint pedig talán nem kaptak elég pénzt. Akárhogy is, az este hátralévő hangulatának nem tett jót.

Persze pár sör után reggeli 7-ig ment a buli, a többség le sem feküdt aludni. Jobb is, mert már bontanak mindent. A fesztivál legnagyobb meglepetése az volt, hogy idén megúsztuk eső nélkül. A veterán voltosok nem nagyon emlékeznek olyan fesztiválra amikor ne esett volna legalább egy napot, de inkább többet az eső. Idén szerencsénk volt, bár most meg a tűző nap miatt nyafoghattunk. Persze ha esik, ha fúj, vagy száll a por és tűz a nap, mi valószínűleg visszajövünk, bár szinte biztos, hogy nem sátorral.

A szerző a Sanoma Médiaakadémia hallgatója!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik