Élet-Stílus

Leszerepeltek a franciák

A világbajnokság eddigi legjobb iramú találkozóján lelépték a franciákat a mexikóiak. A mexikói csapat sok szimpatizánst szerezhetett bátor játékával. Az Uruguay elleni harmadik körben - konspiráció nélkül - mindkét csapatnak elég egy döntetlen a továbbjutáshoz.

A közép-amerikai gárda története során először győzte le vb-összecsapáson európai riválisát, a két együttes eddigi három találkozóján ugyanis két francia siker mellett egy döntetlen született. A mexikóiak góljait a cserepadról beállt Hernandez és Blanco szerezte, utóbbi büntetőből talált be. A franciák a 2002-es vb csoportköre után ismét a bukás közelébe lavírozták magukat.

Az első 20 perc kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, majd a franciák vették át az irányítást, s igyekeztek beszorítani ellenfelüket. A szünetig nem változott az összkép, a két gárda felváltva alakított ki lehetőségeket, a kapuba azonban egyik sem talált be.

A második félidőben folytatódott a nagy iramú játék, majd a 64. percben a csereként beállt Hernandez kapott kitűnő kiugratást a leshatáron, majd elhúzta a labdát a kifutó Lloris mellett, s higgadtan a kapu közepébe gurított (1-0).
A franciák nem tudtak újítani, majd helyzetük szinte teljesen reménytelenné vált amikor a 78. percben Barrera iramodott meg a jobb oldalon, Abidal pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a 16-oson belül. A megítélt büntetőt a szintén csereként beállt Blanco lőtte a kapu jobb alsó sarkába (2-0).

Galéria meccsről és a 7. napról

Galéria meccsről és a 7. napról

A közép-amerikaiak az utolsó tíz percben megtartották előnyüket, s megérdemelten szerezték meg a győzelemért járó három pontot.

A csoport másik mérkőzésén, szerdán este az uruguayiak 3-0-ra verték a házigazda dél-afrikai válogatottat.

Állás, eredmények:

Mexikó-Franciaország 2-0 (0-0)
Korábbi eredmények:
Uruguay – Dél-afrikai Köztársaság 3-0 (1-0)

1. forduló:
Dél-afrikai Köztársaság – Mexikó 1-1 (0-0)
Uruguay-Franciaország 0-0

A csoport állása:
1. Uruguay 2 1 1 – 3-0 4 pont
2. Mexikó 2 1 1 – 3-1 4
3. Franciaország 2 – 1 1 0-2 1
4. Dél-afrikai Köztársaság 2 – 1 1 1-4 1

A csoport további programja:
3. forduló:
június 22.: Mexikó-Uruguay, Rustenburg 16 ó
június 22.: Franciaország – Dél-afrikai Köztársaság, Bloemfontein 16 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik