Élet-Stílus

Potya angolosan

Sokan kikiáltották az angol csapatot a vébé esélyesének. Az oddszaikat saját maguk rontották le nyitómeccsükkel. Az ellenfél amerikai csapat, a szerzett potyagól ellenére nem érdemtelenül harcolt ki döntetlent.

Hiányérzete lehet az angol szurkolóknak. Nem tudta legyőzni a végső sikerre is esélyesnek tartott angol válogatott az amerikai csapatot szombaton a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának első mérkőzésén.

Gyorsan vezetéshez jutott a határozottabban kezdő angol válogatott, amely a folytatásban is veszélyesebben támadott. Az amerikaiak alig jutottak el az ellenfél kapujáig, egy-egy távoli lövéssel próbálkoztak, miközben az angolok több támadása ígéretes volt. Aztán váratlanul egyenlítettek az amerikaiak, Robert Green, akinek David Jamesszel szemben bizalmat szavazott Fabio Capello szövetségi kapitány, könnyen fogható labdát védett be, ezzel pedig alapvetően megváltozott a helyzet.

A nap jelenete (mti)

A nap jelenete (mti)

A második félidőt nagy rohamokkal indította az angol válogatott, majd rövid időre kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek. A játékrész jelentős részében ezzel együtt Capello futballistái igyekeztek gólszerzési lehetőségeket kialakítani, de nem voltak elég határozottak az amerikai kapu előtt, így nem változott az eredmény.

A kvartett másik elsőkörös összecsapására, az Algéria-Szlovénia találkozóra vasárnap 13:30-tól kerül sor, Polokwanéban.

C csoport, 1. forduló:

Anglia-Egyesült Államok 1-1 (1-1)

Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 38 ezer néző, v.: Simon (brazil)

gólszerzők: Gerrard (4.), illetve Dempsey (40.)
sárga lap: Milner (26.), Carragher (60.), Gerrard (61.), illetve Cherundolo (39.), DeMerit (47.), Findley (74.)

Anglia: Green – Johnson, King (Carragher, a szünetben), Terry, Cole – Lennon, Gerrard, Lampard, Milner (Wright-Phillips, 31.) – Heskey (Crouch, 79.), Rooney

Egyesült Államok: Howard – Cherundolo, DeMerit, Onyewu, Bocanegra – Donovan, Bradley, Clark, Dempsey – Altidore (Holden, 86.), Findley (Buddle, 77.)

A csoport állása:
1. Anglia 1 – 1 – 1-1 1 és
Egyesült Államok 1 – 1 – 1-1 1
3. Algéria 0 – – – 0-0 0 és
Szlovénia 0 – – – 0-0 0

A csoport további programja:
1. forduló: június 13.: Algéria-Szlovénia, Polokwane 13:30 ó
2. forduló: június 18.: Szlovénia-Egyesült Államok, Johannesburg 16 ó
június 18.: Anglia-Algéria, Fokváros 20:30 ó
3. forduló: június 23.: Szlovénia-Anglia, Port Elizabeth 16 ó
június 23.: Egyesült Államok-Algéria, Pretoria 16 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik