Élet-Stílus

Karthagóval és kolbásszal erősít a Stargarden

A Deep Purple, és az Animals-szal fémjelzett „legendák fesztiválja” programja újabb magyar zenekarokkal bővült: fellép a Tátrai Band, a Skorpió és a Karthago. Gasztrovonalon pedig a Csabai Kolbászfesztivál erősíti a Stargardent.

Június 4-én és 5-én már a déli óráktól várják a vendégeket, ahol a koncertkínálatban több generáció világsztárjai és magyar csillagok adnak élő koncertet. A nemzetközi fellépők közül a legnagyobb érdeklődés a Deep Purple, az újra Eric Burdon-nel koncertező The Animals, a Kool & the Gang, John Mayall és a Blood Sweat & Tears részvételét kíséri. Az elmúlt hetek során azonban a program újabb hazai nevekkel is bővült. Sokak örömére újra színpadra lép a Frenreisz Károly vezette Skorpió, a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legeredetibb rockbandája és Horváth Charlie hasonlóan legendás szupercsapata, a Tátrai Band is. Takáts Tamással kétszer is találkozhat a nagyérdemű: az utcabál színpadon a Takáts Tamás Dirty Blues Band, a Syma Csarnokban pedig a Karthago elefántjai dübörögnek újra.

Nagy erőkkel készül a budapesti nagy koncertjére az Omega legénysége, Balázs Fecó vezetésével a Korál több nemzedék halhatatlan slágereit hozza vissza, Magyarország legerősebb bluestorka, Deák Bill Gyula pedig hatvanon túl is fiatalokat megszégyenítő lendülettel áll színpadra. Nem hiányozhat a programból a hazai bluesélet megteremtője, első számú prófétája, Hobo sem.

Ha valakiről elmondható, hogy 20 éve töretlen karriert mondhat magáénak, és alig túl a negyvenen egyértelműen legendának számít, akkor Ákos esetében mindez nem kérdéses. Évek óta nem turnézott nagyszabású rock-produkcióval, 2010-ben ez az egyetlen budapesti nagy koncertje. Nem véletlen, hogy óriási várakozás kíséri a nagy koncertet.

A StarGarden színpadára érkezik Nagy Feró, a nemzet egykori csótánya sok viszályt, botrányt
és sikert megélt csapatával, a Beatricével, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb, generációs rockslágereket jegyző zenekara, a Bikini valamint minden idők legsikeresebb újhullámos együttese, a KFT.

A StarGardenen a pazar koncertprogramhoz egyedülálló gasztronómiai kínálat is kapcsolódik. A kora délutántól zajló koncertek előtt és a színpadi programokkal egyidőben is kényelmes körülmények között, erre az alkalomra felépülő egyedi éttermekben és teraszokon falatozhat a közönség. A StarGarden egyik legfontosabb vonzereje a sztárparádé mellett ugyanis éppen a prémium kategóriás vendéglátás. A StarGarden ugyanis nem csupán zenei fesztivál, hanem gasztronómiai-, bor- és pálinkafesztivál is egyben, amely keretében a legnevesebb hazai pincészetek és pálinkafőzdék mellett több régió ismert finomságaival is találkozhatunk. A leghíresebb hazai gasztronómiai esemény, a Csabai Kolbászfesztiválhoz partnerként kapcsolódott, így a résztvevők több standon kóstolhatják a leghíresebb hazai kolbászokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik