Élet-Stílus

Vancouver: Berecz jobb volt Pärsonnál

Berecz Anna alpesi síző lesiklásban 35. lett, míg Knoch Viktor kiesett a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőiben az olimpián.

Egy 35. hely aligha hozza lázba az elkényeztetett magyar sportkedvelőket, Berecz Anna szereplése ezzel együtt minden dicséretet megérdemel. Már az is nagy szó, hogy a magyar versenyző egyáltalán célba ért a rendkívül nehéz, sok apró bukkanóval „tarkított” whistleri lesiklópályán, amely sok sízőn kifogott, rengetegen buktak.

Anja Pärson sem tudott talpon maradni (MTI/EPA)

Anja Pärson sem tudott talpon maradni (MTI/EPA)

A sportágban klasszisnak számító, olimpiai bajnok és hétszeres világbajnok Anja Pärsonnak sem sikerült a lejtő aljára érnie, ő az utolsó ugrató után hasalt el a hóban, miközben az egyik olasz versenyző már mindjárt a rajt után kiesett. A romániai Miklós Edith sajnos rosszabbul járt: hatalmas bukását követően több mint fél órán át ápolták, s helikopterrel szállították kórházba. Amikor a verseny vége felé Berecz Anna rajthoz állt, a pálya egyre rosszabb állapotban volt, ez még inkább megnehezítette dolgát, a 21 éves magyar hölgy ennek ellenére végig ment – ha nem is a menőkhöz hasonló tempóban -, végül a 35. lett a 37 rendben célba érkező síző között – összesen 45-en indultak.

„A helyezéssel elégedett vagyok, különösen azok után, hogy idegölően hosszúra nyúlt ez a lesikló verseny. Iszonyú nehéz volt ott fent várakozni, látni például, hogy jön a mentőhelikopter” – nyilatkozta Berecz a MOB honlapjának, amelynek elárulta, bár ilyen nehéz pályán még nem ment, egyáltalán nem félt, nem pánikolt. A számot egyébként az összetett Világkupában címvédő és most is éllovas amerikai Lindsey Vonn nyerte meg.

A szerdai versenynap másik magyar érdekeltje, Knoch Viktor a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók egy kilométeres számában csak harmadik lett a futamában, így nélküle kerül sor szombaton a negyeddöntőre. Knoch jól kezdett, az első körökben a második helyen állt, ám az egyik kanyarban a német Tyson Heung erőszakosan belépett elé, emiatt a negyedik helyre csúszott vissza, s már csak egy pozíciót tudott javítani.

Torinóban 5. 1500-on, de Vancouverben kevés sikerben van része (MTI)

Torinóban 5. volt 1500-on – Vancouverben eddig kevés sikerben van része (MTI)

„A német gyereknek nem volt helye, kilökött. Talán óvhattunk volna… Ilyen esetben nagyon nagy százalékban a belsőt büntetik, márpedig ha őt kizárják, akkor továbbjutok a második helyen” mondta a 20 éves Knoch, aki 1500 méteren a 30. pozícióban végzett, és már csak egy számban, 500 méteren áll rajthoz a vancouveri téli olimpiai játékokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik