Élet-Stílus

Aláírt Hiddink

A hétfői sajtóhírek után szerdán biztossá vált, hogy Guus Hiddink lesz a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A június 30-ig még az orosz nemzeti csapatot irányító szakember kedden este mindenben megállapodott a török szövetség vezetőivel, s az egyezség értelmében augusztus elsején kezdi meg új munkáját. Két évig biztosan a török válogatott mellett dolgozik majd, de az együttműködés további két évvel meghosszabbítható.
Hiddink múlt héten jelentette be, hogy nyáron távozik az orosz kispadról. Felmerültek olyan hírek, hogy a Nigéria válogatott mellett folytatja, de az angol sajtóban a Manchester Cityvel és a Liverpoollal is „összehozták”.

A 63 éves Hiddink az orosz válogatottal bronzérmet szerzett a 2008-as Európa-bajnokságon, viszont nem sikerült továbbjutnia a selejtezőkből az idei, dél-afrikai világbajnokságra.

A Dél-Koreával és Hollandiával korábban világbajnoki negyedik helyezett sikeredző, tavaly ideiglenesen a Chelsea-nél vállalt munkát, és megnyerte az FA-kupát a londoniakkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik