Élet-Stílus

Mégsem talált gazdára a Vasas

A Vasas SC nem értékesítette labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság 99 százalékos tulajdonrészét - a fővárosi egyesület hétfőn elállt a szerződés aláírásától.

Angyalföldön már biztosra vették, hogy eredményre vezet a hosszú ideje tartó huzavona, és gazdára talál a csapat, csakhogy a befektetőjelölt képviselője, Adriano Coppa további időt és halasztást kért a Vasas vezetésétől, az elnökség azonban úgy döntött, hogy eláll a megállapodástól, mert a partner nem teljesítette a kötelezettségét.

„Természetesen amennyiben a vevőjelölt kész aláírni a jövőben változatlan feltételek mellett egy új szerződést és az egyesület elnöksége ezt elfogadja, akkor megtörténhet az értékesítés az Adriano Coppa által képviselt cég felé” – áll a Vasas közleményében.

Az angyalföldi egyesület 2009. november 26-án kötött előszerződést az olasz befektetőjelölttel, majd idén január 15-én a felek közös megegyezéssel 2010. február 15-ig hosszabbították meg a végleges aláírás dátumának határidejét. A közlemény szerint Giovanni Dellacasa vezetőedző és Mauro Bressan sportigazgató folytatják a munkát a csapatnál annak ellenére, hogy a befektetőjelölt hozta őket a Vasashoz.

„Biztosan sokan várták, hogy bejelentjük az eladás végleges lezárását, ezért lehetséges, hogy a hírt csalódásként élik meg – fogalmazott Markovits László ügyvezető elnök. – Mi sem örülünk ennek, és nem is vagyunk egy véleményen a vevőjelölttel, álláspontunk szerint a végleges szerződésben minden, esetlegesen nyitott kérdést megnyugtatóan lehetne rendezni.”

Markovits hozzátette, hogy a befektetőjelölt által felkért szakmai stáb jó munkát végzett, a csapat Törökországban edzőtáborozhatott, az új igazolásokkal erősödött az alakulat, így jó esély van rá, hogy a gárda eredményesen szerepel majd a tavasszal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik