Élet-Stílus

Csoknyai: nem foglalkozunk Nagy Lacival

Csoknyai István szombaton hirdeti ki az Eb-csapatot. A szakvezető lezártnak tekinti a Nagy László-ügyet, véleménye szerint már a csoportból való továbbjutáshoz is bravúr kellene.

Csoknyai István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szombaton szűkíti 18-ról 16 fősre az egy hét múlva kezdődő ausztriai Európa-bajnokságon részt vevő csapatát. A szakvezető arra vár, hogy kiderüljön: a két sérült, Császár Gábor és Katzirz Dávid tudja-e vállalni a szereplést. Lapunknak Csoknyai elmondta, hogy mind a két játékosról megnyugtató híreket kapott, valószínűsíthető, hogy vállalni tudják a játékot.

Az együttes sorrendben a francia, a spanyol és a cseh együttessel találkozik Bécsújhelyen. “Valljuk be őszintén, az utóbbi években sikert sikerre halmozó franciákkal szemben nincs sok sanszunk, de ha lehet, megpróbálunk ellenük is pontot, pontokat szerezni. Nem véletlen, hogy az Eb-n a mienket hívják halálcsoportnak, mert a spanyolok is érmesek lehetnek, és a csehek is gyűjtenek értékes skalpokat” – fogalmazott Csoknyai.

A kvartettből az első három jut a középdöntőbe. Ha a magyarok sikerrel veszik az első akadályt, a német-lengyel-svéd-szlovén csoport legjobb három alakulatával mérkőznek Innsbruckban.

Az elnökség azt várja a Csoknyai-csapattól, hogy jusson tovább csoportjából a 12 közé. Az első hely 15, a második 12, a harmadik 10, a negyedik 7, az ötödik 5, a hatodik pedig 4 millió forint jutalmat ér.

a 18-as keret

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Puljezevics Nenad (TSV Hannover-Burgdorf, német)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)

Jobbátlövők: Krivokapics Milorad (Pick Szeged), Laluska Balázs (Cimos Koper, szlovén)

Irányítók: Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Császár Gábor (Chambéry, francia), Nagy Kornél (Dunaferr)

Beállósok: Gál Gyula (Tatabánya Carbonex), Schuch Timuzsin (HCM Constanta, román), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

Balátlövők: Grebenár Gábor (CDB Aragon, spanyol), Ilyés Ferenc (TBV Lemgo, német), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Putics Barna (Minden, német)

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (JD Arrate, spanyol)

Olvasói sztorik