Élet-Stílus

FN-szavazás: Bolt Messit is lepipálta

A honlapunk olvasói a jamaicaiak kiváló sprinterét, a 100 és 200 méteres szám világcsúcstartóját választották meg az esztendő legjobb külföldi sportolójának.

A 2008-as pekingi olimpián két a sprinttáv mellett a 4×100-as váltóban is világcsúccsal aranyérmes atléta a berlini világbajnokságon szintén triplázott, ráadásul 100-on és 200-on is felülírta korábbi világcsúcsát, miután előbbi számban 9.58, utóbbiban 19.19 másodperc alatt ért célba. Kiváló teljesítménye az olvasóinkat is meggyőzte: Usain Bolt a szavazatok 34,56 százalékát besöpörve lett az Fn.hu-nál az év külföldi sportolója.

A jamaicai atléta mellett egy labdarúgó és egy teniszező, az aranylabdás és a FIFA-nál az év legjobbjának választott Lionel Messi, illetve az egyéni Grand Slam-trófeák tekintetében 15 sikerrel rekordot döntött, világelső Roger Federer állhatott fel a dobogóra. Jenson Button Forma-1-es világbajnok a negyedik, napjaink – súlycsoportoktól függetlenül – legjobb ökölvívója, Manny Pacquiao pedig az ötödik helyre szorult.

A Barcelonával fényes sikereket aratott Messi kapcsán érdekes lehet, hogy az idén minden díjat besöpört, amit be lehetett, csak az Fn.hu szavazásán maradt alul…

Végeredmény:

1. Usain Bolt (jamaicai, atléta) 34,56%
2. Lionel Messi (argentin, labdarúgó) 27,49%
3. Roger Federer (svájci, teniszező) 21,40%
4. Jenson Button (brit, autóversenyző) 12,05%
5. Manny Pacquiao (Fülöp-szigeteki, ökölvívó) 4,49%

Külön indoklás helyett…

Usain Bolt 100-as világcsúcsa (Berlin, világbajnokság)

Usain Bolt 200-as világcsúcsa (Berlin, világbajnokság)



Ajánlott videó

Olvasói sztorik