Élet-Stílus

Nehéz győzelem az ukránok ellen

A december 5-én kezdődő kínai világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re nyert az ukrán csapat ellen a Pannon Kupa 2. fordulójában, pénteken Pápán.

A sérülések miatt átalakított magyar válogatott remekül, egy 6-0-ás rohammal kezdett, az ukránok már a 6. percben időkérésre kényszerültek. Ezt követően is csak arra tellett erejükből, hogy minden hazai találatra válaszoljanak, így nem tudtak felzárkózni. Szucsánszki – aki kényszerből ezúttal nem irányító, hanem szélső volt – háromszor is beköszönt az ukrán kapusnak, így biztató maradt a különbség a szünetre.

A pihenő után több poszton változott az összeállítás, s a vendégek felzárkóztak, ám néhány perc után megnyugodott a csapat, és megint 3-5 gólos különbséggel vezetett. Az ukránoknál sok volt a pontatlanság, de aztán a hajrát “megnyomták”, és fokozatosan csökkent az egyre több hibával játszó magyarok előnye. Az 58. percben, 27-26-nál jött a hazai időkérés. Aztán Szucsánszki értékesített egy büntetőt, Herr meg megfogott egyet, így ha nehezen is, de meglett a siker.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány pénteken arról is döntött, hogy Juhász Gabriellát, a Brasov légiósát hívja be a keretbe, a játékos hétfőn csatlakozik a többiekhez.

pannon kupa, 2. forduló

Magyarország-Ukrajna 28-27 (15-10)
Lengyelország-Hollandia 25-24 (12-15)

Állás:
1. Magyarország 4 pont
2. Lengyelország 3
3. Ukrajna 1
4. Hollandia 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik