Élet-Stílus

Döbbenetes góllal kapott ki a Liverpool – videó

Elképesztő góllal kapott ki a Liverpool a Sunderland otthonában. A Chelsea is kénytelen volt lenyelni a vereség keserű piruláját a Premier League-ben.

A DVSC-vel azonos BL-csportban szereplő Liverpool vesztét egy döbbenetes gól okozta a Sunderland elleni idegenbeli bajnokin: Darren Bent lövése után az öt és feles vonalára került piros strandlabdán irányt változtatva került a labda Reina kapujába.

Sunderland-Liverpool 1-0

A ‘Pool gyatra teljesítményt nyújtott, csak az utolsó percekben csipkedte magát, miközben a Sunderlandnak több lehetősége is volt, például a veszélyesen futballozó Bent kiszorított helyzetből a kapufát is eltalálta. Fülöp Márton padon szurkolt a hazaiaknak.

A Liverpool mellett az éllovas Chelsea is kikapott. A „kékek” Drogba távoli lövésével ugyan előnybe kerültek az Aston Villa otthonában (Friedel kapus bizony vastagon benne volt a gólban), a hazaiak azonban még a szünet egyenlítettek, miután egy jobboldali szögletet követően Lamprad fejjel elvétette a labdát, majd Dunne előrevetődve a hálóba bólintott. Az 52. percben egy újabb sarokrúgás után az Aston Villa a győztes gólt is megszerezte: Collins fejelt 6 méterről a kapu közepébe.

Aston Villa-Chelsea 2-1

A Chelsea botlásának, illetve a Bolton Wanderers legyőzésének köszönhetően a Manchester United állt az élre. A címvédő Knight öngóljával szerzett vezetést az Old Traffordon, majd Neville asszisztálása mellett Valencia duplázta meg a hazaiak előnyét 12 méterről. A Bolton Klasnic révén egy meg nem adott gólt (a horvát csatár szabálytalankodott a kapussal), valamint szabályos találatot is szerzett – utóbbi Taylor nevéhez fűződik.

Túlzás lenne azt állítani, hogy csúcsformában futballozott volna az Arsenal, de még így magabiztosan, 3-1-re verte az újonc Birmingham csapatát. A Tottenham 2-1-re nyert a Portsmouth, azaz edzője, Harry Redknapp volt csapatának otthonában. A szintén egykori kenyéradója ellen játszó Defoe góllal járult hozzá a londoniak sikeréhez, igaz, a csatárt később kiállította a bíró.

Az élen Manchester United, Chelsea, Tottenham, Arsenal a sorrend. Győzelmével a Sunderland megelőzte a Liverpoolt, amely csak a nyolcadik a Premier League tabelláján.

Premier League, 9. forduló:


Aston Villa-Chelsea 2-1 (1-1)


Gól: Dunne (32.), Collins (52.), ill. Drogba (15.)

Arsenal-Birmingham City 3-1 (2-1)


Gól: van Persie (16.), Diaby (18.), Arsavin (85.), illetve Bowyer (38.)

Everton-Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-0)


Gól: Biljaletdinov (88.), illetve Doyle (76.)

Kiállítva: Maierhofer (93., Wolverhampton)

Manchester United-Bolton Wanderers 2-1 (2-0)


Gól: Knight (5., öngól), Valencia (33.), illetve Taylor (75.)

Portsmouth-Tottenham Hotspur 1-2 (0-2)


Gól: Boateng (59.), illetve King (29.), Defoe (45.)

Kiállítva: M. Brown (94.), ill. Defoe (60.)

Stoke City-West Ham United 2-1 (1-1)


Gól: Beattie (11., 11-esből és 70.), ill. Upson (34.)

Sunderland-FC Liverpool 1-0 (1-0)


Gól: D. Bent (5.)

Vasárnap:

Blackburn Rovers-Burnley, 14:00
Wigan Athletic-Manchester City, 17:00

Hétfő:

Fulham-Hull City, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik