Élet-Stílus

Dánia nyerte a magyar csoportot – videó

Másodszor is legyőzte a svédeket a dán csapat, és egy fordulóval a világbajnoki selejtezők vége előtt bebiztosította a helyét a jövő évi tornán. Akárcsak idegenben, hazai pályán is egy góllal bizonyult jobbnak Morten Olsen csapata.

Toronymagasan nyerte az 1. világbajnoki selejtező-csoportot a dán válogatott, amely szombat este a Parken Stadiumban fogadta a svédeket. Zlatan Ibrahimovic-éknak egy győzelemmel még lett volna esélyük akár a csoportelsőség megszerzésére is, de két meg nem adott gólnál többre nem futotta az erejükből.

Mindkét csapat lendületesen kapura veszélyesen kezdett, de a kezdeti rohamok hamar leültek, ráadásul a két kapus, Sorensen és Isaksson remekül védett.

Szerdán ellenünk már tét nélkül játszhatnak (MTI/EPA)

Szerdán ellenünk már tét nélkül játszhatnak (MTI/EPA)

A svédek a szünetet követően egy időre beszorították ellenfelüket, Ibrahimovic jó pár alkalommal megkavarta a védelmét, de komoly gólszerzési lehetősége nem volt a háromkoronásoknak.

Érett a gólnélküli döntetlen, amikor Larsson egy Zlatan-sarkazás után betalált. A bíró a partjelző intésére nem adta meg a találatot, tévesen úgy ítélték meg, hogy lesen volt a támadó. Nem sokkal később Svensson fejesénél, ezúttal jókor szólalt meg Mejuto González sípja.

A dánok találata ellen viszont már semmi kifogása nem lehetett a spanyol bírónak: Jakob Poulsen jó 20 méterről célozta meg a svéd kaput, és a lassan és rosszul leérő Isaksson keze felett a kapuba pattant a labda.

A hajrában próbálkoztak még a svédek, de a dánok kivédekezték a hátralévő 10 percet, és az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerték a csoportot. Az utolsó körben a jelenleg második helyen álló portugálok Máltát fogadják, és a pótselejtezőt érő helyre vágyó svédek pedig Albániával játszanak. Ronaldóéknak eggyel több pontjuk van, így ha szerdán győznek, biztosan a második helyen végeznek.

világbajnoki selejtező, 1. csoport, 9. forduló

Dánia-Svédország 1-0 (0-0)
Gól: J. Poulsen (78.)

Portugália-Magyarország 3-0 (1-0)
Gól: Simao Sabrosa (18., 79.), Liédson (74.)

Az állás:
1. Dánia 9 meccs/21 pont – vb-résztvevő
2. Portugália 9/16
3. Svédország 9/15
4. Magyarország 9/13
5. Albánia 9/7
6. Málta 9/1

Szerdai meccsek:
Portugália-Málta 19.45 ó
Dánia-Magyarország 20.45 ó
Svédország-Albánia 20.45 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik