Élet-Stílus

U20: vezére nélkül az olasz csapat

Újabb bravúrra készül a magyar U20-as válogatott az egyiptomi világbajnokságon. Az olaszok elleni meccsen már az elődöntőbe jutás a cél. Az ellenfél ismerős, a tavaly Eb-elődöntőben elszenvedett minimális vereségért vághat vissza Egervári Sándor csapata.

A nemzetközileg is ismert játékosokat nem engedték el a klubjaik, de így is nagyon erős az olasz csapat, amely ellen péntek este pályára lép Szuezben az U20-as válogatott. A manchesteri csodagyerek Federico Macheda mellett a két interes fiatal, Mario Balotelli és Davide Santon és a milanos Alberto Paloschi is klubjánál maradt.

Az elmúlt években nem igazán alkottak maradandót az európai porondon az olaszok. A tavalyi U19-es kontinensbajnokságon éppen a magyar csapatot verték a négy között, de a döntőben simán (3-1) kikaptak a németektől.

U20: vezére nélkül az olasz csapat 1

Az egyiptomi tornának is az esélytelenek nyugalmával vágtak neki, egyes kommentárok szerint már az is szép eredmény a csapattól, hogy továbbjutott a csoportjából. Pedig nem remekeltek az olaszok a csoportkörben. A nyitómeccsen egy gyors góllal kezdték Paraguay ellen, de innentől kezdve semmit nem csináltak, és örülhettek, hogy a dél-amerikaiak csak egy góllal büntették a védelmük hibáit (2-1).

A második meccsen nagy nehézségek árán legyűrték Trinidad és Tobagót (2-1), majd gólgazdag és rendkívülien izgalmas meccsen kikaptak a házigazda Egyiptomtól (2-4). Az utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül továbbjutottak, és a nyolcaddöntőben az előzetesen esélyesebbnek tartott spanyolokat intézték el.

A mediterrán derbin hamar emberhátrányba került a spanyol válogatott, és az olaszok a tornán mutatott eddigi legjobb teljesítményükkel 3-1-re nyertek. A sikerből Andrea Mazzarani egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, a középpályásra majd Komanéknak is nagyon oda kell figyelniük. A kapus Fiorillo is parádésan teljesített, a hajrában tizenegyest védett a spanyolok ellen, bebiztosítva ezzel csapata győzelmét.

Olaszország-Spanyolország 3-1

Az olasz együttes elsőszámú kapusa a tornán eddig remekül teljesített, nem hiába Gianluigi Buffon utódjaként emlegetik az olasz lapok. Hajlamos azonban a bakizásra is, az elmúlt szezonban számos hajmeresztő hibát elkövetett a Sampdoria kapujában.

A védelem hagyományosan az olasz csapatok erőssége, és nincs ez másképp az U20-as válogatott esetében sem. Michele Albertazzi évek óta a legnagyobb olasz tehetségek között emlegetik, de a fiatal védő egyelőre még nem mutatkozhatott a Milan kezdőcsapatában. Az olasz másodosztályban futballozó Alesandro Crescenzi nem játszhat sérülés miatt a magyarok ellen, és a középpálya, és a csapat legnagyobb sztárja is kénytelen lesz kihagyni a meccset.

Tavaly mutatkozott be az olasz élvonalban, a Catania középpályása Fabio Sciacca. Az U20-as válogatott vezére remekül helytállt első szezonjában, nem vállalunk nagy kockázatot, ha kijelentjük, hogy rövidesen elviszi valamelyik nagycsapat. A magyarok ellen nem játszhat, ott lesz viszont a Roma nagycsapatával edző Claudio Della Penna, az Ambrosinihez hasonlított Silvano Raggio Garibaldi, és az U21-eseknél is már bemutatkozó Mattia Mustacchio.

Három támadót küldhet harcba Francesco Rocca, az olaszok trénere. A Genoában futballozó Umberto Eusepi nagydarab erős fizikumú támadó, Piergiuseppe Maritatót a Juventus erre a szezonra kölcsönadta a másodosztályban szereplő Gallipolinak, Gianvito Misuraca pedig tavaly tette le a névjegyét: a Palermo korosztályos csapatával bajnokságot nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik