Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: konyak 3 millióért

Kivételes nedűt dob piacra a Rémy Martin francia konyakház. A Louis XIII. Rare Cask elnevezésű konyak palackonként 15 ezer dollárba (körülbelül 3 millió forintba) kerül.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:
Luxusautós táska
Karakteres borok
Kolumbusz hajója a nappalinkban

Világszerte 786 palackot kínálnak megvételre, ebből harmincat áprilisban kezdenek árulni az Egyesült Államok minőségi borokat forgalmazó szaküzleteiben. A palackokba zárt “istenek itala” (Victor Hugo szóhasználatával) különleges tölgyfahordóból származik, amelyre a nagy konyakház történetének első és eddig egyetlen női pincemestere bukkant rá.

Az 57 éves Pierette Trichet 2004-ben, kinevezése után egy évvel fedezte fel a kivételes nedűt az érlelődő XIII. Lajos-konyakok szokásos kóstolgatásakor. A pincemesterne ezután minden évben megkóstolta, és tavaly úgy találta, hogy ízvilága harmonikussá teljesedett.

“Tökéletes egyensúlyban volt, és 43,8 százalék alkoholt tartalmazott” – közölte Trichet, aki szerint az ital “elképesztő”. Elmondta, hogy amikor mintegy 200 dollárnyi (40 ezer forintnyi) értékben kitöltött a borostyánszínű nedűből egy metszett kristálypohárba, a vadon termett gomba, az eső utáni erdő, a méhviasz, a szilva, a gyömbér és egy leheletnyi friss menta illatának keveréke töltötte be a helyiséget.

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik