Élet-Stílus

Másfél évig nem igazolhat a Chelsea

Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea - a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csütörtöki döntése szerint - a következő két átigazolási időszakban nem szerződtethet új játékost.

A büntetést azért kapta a londoni klub, mert 2007-ben, Gael Kakuta leigazolásával kapcsolatban vitába keveredett a francia Lens csapatával. A Chelsea ugyanis arra ösztönözte a fiatal francia csatárt, hogy szegje meg a Lens-szal érvényes megállapodását és igazoljon Londonba.

A FIFA egyúttal 780 ezer euró megfizetésére kötelezte Kakutát, valamint négy hónapra eltiltotta őt a futballtól. A Chelsea-nek 130 ezer eurós kártérítést kell fizetnie a Lens-nak.

“A határozat értelmében a Chelsea sem angol, sem külföldi futballistákat nem igazolhat le az elkövetkező két egymást követő átigazolási időszak teljes időtartama alatt” – áll a FIFA közleményében. Az angol csapat ennek megfelelően legközelebb 2011 januárjában szerződtethet új labdarúgót.

A Chelsea a döntés kihirdetését követően közleményben jelezte: “a lehető legmagasabb szinten fellebbez az ítélet ellen”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik