Élet-Stílus

Botlott a Barcelona, Iniesta kidőlt (videó)

A Villarreal elódázta a bajnokavatást, miután kétgólos hátrányból felállva, a 92. percben döntetlenre hozta a barcelonai vendégjátékát, ráadásul a kupadöntőre készülő katalánoknál Andres Iniesta súlyosnak tetsző sérülést szenvedett.

A Real Madridot könnyedén vállra fektető Valenciának köszönhetően a Barcelona már vasárnap megünnepelhette volna a bajnoki címét, ehhez „csak” a Villarreallt kellett volna legyőznie hazai pályán. A feltételes mód árulkodó: a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott katalán sztárcsapat nem járt sikerrel.

Még várni kell az ünnepléssel (MTI/EPA)

Még várni kell az ünnepléssel (MTI/EPA)

Jóllehet, az első félidő után még úgy tűnt, durranhatnak a pezsgős dugók, lévén negyvenöt percnyi játék után 3-1-re vezettek a gránátvörös-kékek. Seydou Keita 16 méterről egy pazar lövéssel juttatta vezetéshez a Barcelonát, s ugyan egy gyors kontratámadás után, a közelről eredményes Joseba Llorente révén egyenlített a Villarreal, hamarosan süllyedni kezdett a sárga tengeralattjárónak becézett vendégcsapat.

A 36. percben ugyanis a „londoni hős” Iniesta asszisztálása mellett (az Európa-bajnok középpályás becsúszva tartotta benn a labdát, és ezután kiválóan adott középre) Samuel Eto’o, majd a szünet előtt szabadrúgásból Daniel Alves is betalált.

A 77. percben, akárcsak a Chelsea elleni BL-elődöntő során, Eric Abidal most is a kiállítás sorsára jutott, ráadásul a védő szabálytalansága miatt a Villarreal büntetőt kapott, amit Matías Fernández értékesített.

A vendégeknek a 92. percben az egyenlítés is összejött, midőn Llorente két védő között a jobb felső sarokba lőtte a labdát.

Barcelona-Villarreal 3-3

Ezzel a góllal a nemzetközi kupaszereplésre hajtó Villarreal elódázta a bajnokavatást, s a baj nem jár egyedül: Iniesta izomsérülést szenvedett, ami miatt meglehet, nem csak a Bilbao elleni, szerdai kupafinálét, hanem a BL-döntőt is ki kell hagynia.

„A Stamford Bridge-en mi egyenlítettünk a hosszabbításban, most a Villarreal. Ilyen a futball. Iniesta kiesése egyébként sokkal rosszabb hír a számunkra, mint az, hogy elmaradt a bajnokavatás” – mondta Pep Guardiola, a Barca vezetőedzője.

Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna kikapott, és így jelenleg a 17. helyen áll, két pont választja el a kiesőzónától. A Getafe otthonában rendezett vasárnapi összecsapáson a magyar válogatott középpályás végig a pályán volt a pamplonaiakinál.


Bajnok a Porto



Ismét a Porto nyerte a portugál labdarúgó-bajnokságot, miután vasárnap este 1-0-ra legyőzte a Nacional Madeirát. A gárda két fordulóval a zárás előtt hat ponttal vezet a második Sporting Lisboa előtt, amellyel szemben jobb mérleggel rendelkezik (egy győzelem, egy döntetlen), így a rivális már nem veheti el tőle a végső győzelmet.

A Porto sorozatban negyedszer végez az élen a bajnokságban, s ez története 24. aranyérme.

Primera División, 35. forduló:


Atlético Madrid-Espanyol 3-2 (0-2)


Gól: Forlán (53., 93.), Agüero (60.), ill. Nene (38., 11-esből), Jarque (40.)

Kiállítva: Perea (33., Atlético Madrid)

Barcelona-Villarreal 3-3 (3-1)


Gól: Keita (12.), Eto,o (36.), Alves (45.), ill. Llorente (22., 92.), Fernandez (78., 11-esből)

Kiállítva: Abidal (77., Barcelona)

Almería-Sporting Gijon 3-1 (1-1)


Gól: Nieto (27.), K. Uche (55.), Piatti (91.), ill. Carmelo (16.)

Getafe-Osasuna 3-0 (1-0)


Gól: Granero (26., 11-esből, 50.), I Uche (54.)

Kiállítva: Gonzalez (61.), illetve Flano (26.)

Málaga-Racing Santander 1-0 (0-0)


Gól: Luque (87., 11-esből)

Recreativo Huelva-Deportivo La Coruna 1-2 (1-1)


Gól: Colunga (44.), ill. Verdu (17.), Alvarez (49.)



Valladolid-Numancia 0-0

Szombaton játszották:

Valencia-Real Madrid 3-0
Athletic Bilbao-Real Betis 1-0
Sevilla-Real Mallorca 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik