Élet-Stílus

Duplázott Dzsudzsák az Ajax ellen – videó

Dzsudzsák Balázs kiemelkedő játékával a PSV Eindhoven nagy csatában, 4-3-ra legyőzte az ősi rivális Ajax Amsterdam együttesét. A magyar válogatott szélsője a mezőny legjobbja volt, két gyönyörű góllal és egy gólpasszal segítette csapatát szezonbeli első sikeréhez.

A holland bajnokság harmadik fordulójának rangadója a lehető legrosszabbul indult a tavaly csak a negyedik helyen végző eindhoveniek számára: Isaksson kapus hibája után a második percben Suarez vezetést szerzett a vendégeknek.

Dzsudzsák az első percektől fogva rendkívülien motiváltan futballozott, és bő félóra elteltével egy szenzációs szabadrúgásgóllal kiegyenlített. A magyar játékos jó 30 méterre az Ajax kapujától tette le a labdát, és védhetetlen gólt zúdított a bal felsőbe. A szünetre mégis a vendégek vonulhattak előnnyel, miután Suarez másodszor is beköszönt.

Dzsudzsák első gólja 1-1

A fordulás után megint Dzsudzsáké volt a főszerep: előbb megkavart két védőt a bal szélen, és gólt rúgatott Bakkallal, majd ismét szabadrúgásból járt túl az amszterdamiak kapuját védő Maarten Stekelenburg eszén.

Dzsudzsák második gólja 3-2

Ezzel még nem volt vége a gólgyártásnak, Emanuelson egy óra elteltével megint kiegyenlített, de a szintén kétgólos Bakkal találatával bebiztosította első szezonbeli győzelmét az eindhoveni együttes.

Dzsudzsák balázs

“Hatalmas feszültség volt személy szerint bennem is és a csapatban is, mert nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan előzetesen elterveztük. Nagyon örülök, hogy ennyire jól ment a játék és gólokkal tudtam hozzájárulni a sikerhez. Jó most a hangulat az öltözőben is, különösen azért, mert az Ajaxot sikerült legyőznünk. Itt volt Eindhovenben Erwin Koeman szövetségi kapitány és Juhász Roland is, akik szintén gratuláltak a teljesítményemhez.”

Eredivisie, 3. forduló:
PSV Eindhoven-Ajax Amsterdam 4-3
Gól: Dzsudzsák (37., 54.), Bakkal (50., 74.), illetve Suárez (2., 39.), Emanuelson (58.)

További eredmények:
FC Utrecht-Venlo 2-2
Roda Kerkrade-NEC Nijmegen 1-0
Heracles Almelo-Feyenoord 0-1
Sparta Rotterdam-Willem II 2-1
Den Haag-Twente 0-1
RKC Waalwijk-AZ Alkmaar 0-6
SC Heerenveen-Vitesse Arnheim 1-0
FC Groningen-NAC Breda 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik