Élet-Stílus

Ingyenes uszálystrand nyílhat a Dunán

Ingyenes uszálystrand működhet a nyáron az Erzsébet híd tövében, a Március 15. tér előtti Duna-szakaszon.

Bihary Gábor (MSZP), a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának tagja elmondta: a kezdeményezők által kért kisebb, 900 négyzetméteres közterület-használathoz járultak hozzá, mivel nagyobb terület lefoglalása forgalomkorlátozással járt volna. Az uszálystrand a néhány évvel ezelőtti plázsrendezvényhez hasonló jellegű elképzelés, de medencékkel kiegészülve – jegyezte meg.

Napozórész is lesz

Az ötletet jegyző Sygma Kft.-nek a bizottsághoz benyújtott kérelme szerint június 29-től szeptember közepéig 10 órától 23 óráig üzemelne az ingyenes uszálystrand. Egy uszályon úszó- és gyermekmedencét, valamint napozórészt alakítanak ki. Az anyagból kitűnik, hogy a 20×80 méteres, 1600 négyzetméteres, két bárkából álló hajót és a 400 négyzetméteres uszályt befedik, vízi élményekkel, zuhanyozókkal, napozókkal, büfével és mozival látják el.

Mobilvécék a parton

A strand befogadóképessége korlátozott, ezért két órára érvényes belépőjegyet kap mindenki, aki felszáll az uszályra. Egyidejűleg 400 ember szórakozhat a létesítményben. A fürdésért nem kérnek pénzt, a további programokért azonban fizetni kell majd. A mobil illemhelyeket nem az uszályra, hanem a partra telepítik, így könnyebb lesz azokat üríteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik