Élet-Stílus

Kikapott ki az Újpest, dobogós a Haladás

Az aranyért folytatott versenyfutásban alulmaradt Újpest két góllal is vezetett, mégis vesztesként távozott Győrből a labdarúgó Soproni Liga 29. fordulójában. A Haladás 2-0-ra nyert Pakson, így biztosan a dobogón zárja a bajnokságot.

A DVSC pénteki győzelme után a bajnoki cím szempontjából már nem volt tétje az Újpest győri vendégjátékának. A lila-fehérek ennek ellenére motiváltan léptek pályára a kupadöntő első meccsén, hazai pályán alulmaradt Győr ellen, és 17 perc elteltével – Simon főszereplésével – már 2-0-ra vezettek.

Az újpesti csatár előbb kihagyott egy nagy helyzetet, ám később kiharcolt egy büntetőt – a tizenegyest Tisza értékesítette -, nem sokkal később pedig maga is betalált.

A 24. percben Brnovics egy szerencsés góllal szépített, a félidő hajrájában pedig egy gyors gólváltás után módosult 1-3-ra az eredmény. Előbb Bori beívelése után Pollák fejelt góltérően, majd Kiss Máté szabadrúgását követően Bozsics a saját kapujába csúsztatott. Ha Zámbó fejesénél a kapufa nem segíti ki az Újpestet, a Győr még a szünet előtt egyenlíthetett volna.

Szentes Lázár csapata nyerhető meccset engedett ki a kezéből (MTI)

Szentes Lázár csapata nyerhető meccset engedett ki a kezéből (MTI)

A második félidőben rendkívül aktív hazaiaknak az 58. percben sikerült utolérniük a vendég újpestieket. Kiss Máté szépségdíjas gólt szerzett: szabadrúgásból, mintegy 24 méterről talált be.

Az egyenlítésig fölényben játszó győri együttes a folytatásban visszavett a tempóból, az Újpest pedig már nem tudott felpörögni.

Már-már úgy tűnt, hogy a felek megosztoznak a pontokon, ugyanakkor a csereként beállt Alekszidze ezt másképp gondolta, és egy perccel a vége előtt 17 méterről nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott, beállítva ezzel a 4-3-as végeredményt.

Dobogós a Haladás

A Haladás – az utolsó forduló eredményeitől függetlenül – biztosan a tabella harmadik helyen zár, és elindulhat az Európa Ligában, miután a gólja mellett góltérő átadást is jegyző Kenesei vezetésével 2-0-ra diadalmaskodott a Paks otthonában.

A szombathelyieket üldöző Zalaegerszeget is nyert, fordulatos mérkőzésen 5-3-ra intézte el a Siófokot, ezzel bebiztosította a negyedik helyét, s biztossá tette Balaton-partiak búcsúját.

A tavalyi bajnok MTK zsinórban második hazai vereségét szenvedte el, szombaton meglepően simán, három góllal maradt alul a Kecskeméttel szemben (a KTE már 4-0-ra is vezetett…).

A kupadöntő első meccsén a Győrt idegenben legyőző Honvéd egygólos vereséggel küldte haza a kieső REAC együttesét, és a papírformának megfelelően a Fehérvár is legyőzte a tavasszal gyengélkedő és továbbra is nyeretlen Nyíregyházát (2-0).

A Vasas az élvonalban most debütáló, csereként játszó Beliczky hajrában szerzett góljával fektette két vállra a Kaposvárt (2-1).

Soproni Liga, 29. forduló:
Győri ETO FC-Újpest FC 4-3 (2-3)
Gól: Brnovics (21.), Bozsics (42., öngól), Kiss (58.), Alekszidze (89.), ill. Tisza (13., 11-esből), Simon (17.) Pollák (41.)

Budapest Honvéd-REAC 1-0 (1-0)
Gól: Hercegfalvi (21.)

Vasas – Gabona-Trans Kaposvár 2-1 (1-1)
Gól: Somorjai (38., 11-esből), Beliczky (86.), ill. Nikolics (27.)

Paksi FC-Szombathelyi Haladás 0-2 (0-0)
Gól: Kenesei (47.), Oross (56.)

ZTE FC-BFC Siófok 5-3 (3-2)
Gól: Rudnevs (10., 44.), Kovács G. (34.), Sluka (61.), Waltner (87.), ill. Horváth G. (4.), Magasföldi (38.), Kogler (78.)

MTK Budapest – Kecskeméti TE-ERECO 1-4 (0-3)
Gól: Pátkai (76.), illetve Csordás (26., 55.), Farkas I. (29.), Szavics (44.)

Fehérvár-Nyíregyháza Spartacus 2-0 (1-0)
Gól: Sitku (15.), Alison (75.)

Pénteken játszották:
Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik