Élet-Stílus

Drágul a strandolás

Számos kedvezménnyel és akcióval várják május 1-jétől a fürdőzőket a budapesti strandok. Átlagosan 200 forintos áremelkedésre kell számítani ebben a szezonban.

Az idény első háromnapos ünnepével vehetjük használatba a Gellért és a Dagály, valamint a Palatinus nyári medencéit. A többiek a hónap folyamán lépcsőzetesen (május közepén/végén) nyitnak ki. Legkésőbb, június 13-tól a Pünkösdfürdő fogadja a vendégeket.

Kétszázzal drágább

Ezen a nyáron a fürdők este nyolcig, hétvégeken még tovább tartanak nyitva. A Gellért este 10 óráig, míg a Széchenyi este 11 óráig fogadja a fürdővendégeket.

(fotó: MTI)

A Palatinus maradt a legdrágább strand (fotó: MTI)

A belépők idén az infláció és a várható áfaemelés miatt átlagosan kétszáz forinttal drágulnak. Megmaradnak az idei szezonban is a félárú napok (mindennap más-más strand látogatható 50 százalékos kedvezménnyel) és az olcsó úszóbérlet, a négyszemélyes családi jegy viszont megszűnik. Gondolva azokra, akik a munka után szeretnének csobbanni egyet, 17 órától kedvezményes jegyet vásárolhatnak a fővárosi fürdőkben.

A fővárosi strandok alapárai

A fővárosi strandok alapárai

(forrás: Budapest Gyógyfürdői Zrt.)

Az idei szezonban is marad a tavaly bevezetett karszalagos azonosítórendszer, csupán vonalkóddal egészül ki. Jövőre azonban a tervek szerint már chiprendszer váltja fel.

féláras napok

Hétfő – Dagály strandfürdő

Kedd – Paskál strand

Szerda – Csepeli strand

Csütörtök – Rómais strand

Péntek – Csillaghegyi strand

Nyitás a kultúra felé

Újdonság lesz a (zenei és tartalmi szolgáltatásokat kínáló) strandrádió, amely több strandon szól majd a fürdőzőknek. A Gellértben péntek és szombat esténként fürdőköpenyes színház fog majd üzemelni, míg a Lukácsban kortárs írók, költők (első alkalommal Parti Nagy Lajos) irodalmi felolvasóesteket tartanak a szezonban. A Rudasban sikerrel bemutatkozó Cinetrip a nyári hónapokban a Széchenyiben vendégeskedik.

A Fürdők éjszakája mintájára Szent Iván éjjelén a Strandok éjszakája várja a bulizni vágyó fürdőzőket. A programsorozatban a Palatinus és a Dagály vesz részt. Az idén 90 éves Palatinus számos sportversenyt (strandröplabda, -kézilabda,-vízilabda) kínál a fürdővendégeknek. Sőt valamennyi fővárosi strand strandszépségversenyt rendez.

(fotó: MTI)

Fürdőzőknek szól a strandrádió (fotó: MTI)

„A ligetben nagyszerű”

Az idei szezonban mutatkozik be a Liget kártya, amelynek megvásárlásával jelentős kedvezménnyel látogathatjuk az Állatkertet, a Vidámparkot, a Fővárosi Nagycirkuszt, a Széchenyi fürdőt és éttermet, valamint a Szépművészeti Múzeumot. A kártyával ezeket az intézményeket egy napra 7500 forintért, két napra 9500 forintért kereshetjük fel. Az összegek egy ebédet is magukban foglalnak a Széchenyi étteremben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik