Élet-Stílus

Hét gólt rúgott idegenben az ETO

Szerdáig biztosan élre állt a címvédő Debrecen, miután alaposan elverte a REAC-ot idegenben. A Győr is vendégként brillírozott, Bajzáték hetet vágtak a ZTE-nek. A Siófok visszavágott a Honvédnek a kupavereségért.

REAC-DVSC 0-4

Az első perctől kezdve a DVSC irányította a játékot, és bő negyedóra alatt kétgólos előnyre tett szert, amelyet a félidőig meg is őrzött. A második játékrészben már csak 14 percre volt szükségük a vendégeknek ahhoz, hogy újabb két találattal terheljék meg a REAC kapuját. A vendégegyüttes könnyedén és megérdemelten hozta el a három pontot Rákospalotáról, és győzelmével átvette a vezetést szerdán az MTK ellen pályára lépő Újpest gárdájától.

ZTE-Győr 2-7

A gyors gólváltás után a ZTE vette át a játék irányítását, a hazaiak előtt szép számban adódtak lehetőségek, de ezeket rendre elhibázták. Szünet után gyorsan egyenlített a vendégcsapat, majd a tíz főre fogyatkozott hazaiak védelme teljesen megzavarodott. Az idén még veretlen győriek könnyedén rúgták góljaikat, alapos vereséget mértek a zalaiakra, akik 13 forduló után kaptak ki.

Kaposvár-Haladás 2-3

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott. A vendégek támadója, Kenesei Krisztián több óriási helyzetet is kihagyott, a kaposváriak viszont a hálóba találtak, igaz, Zsolnai gólját les miatt nem adta meg a játékvezető.

A második játékrészben aztán fordulatos csatát láthatott a közönség. A lendületesen kezdő Rákóczi megszerezte a vezetést, majd a Haladás Kenesei duplájával fordított. A hazaiak ezután egyenlíteni tudtak, de a Haladás a hajrában – egy nagy kapushiba nyomán – megszerezte a győztes találatot. A játék képének a döntetlen jobban megfelelt volna.

Honvéd-Siófok 0-2

A Budapest Honvéd hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Siófoktól. A bennmaradásért küzdő vendégek sikerükkel visszavágtak a kispestieknek, akik a Magyar Kupa elődöntőjében egy utolsó pillanatban szerzett góllal búcsúztatták el a Balaton-partiakat.

Az első játékrész nem igazán hozott izgalmakat, a kapuk alig forogtak veszélyben. A folytatásban a Siófok jobban futballozott, s ezt sikerült gólra váltania, így meglepetésre, de nem érdemtelenül vitte el a három bajnoki pontot a Bozsik Stadionból.

Vasas-Kecskeméti 1-2

Az első játékrészben a vendégcsapat bátran támadott és megérdemelten jutott 2-0-ás előnyhöz. A Vasas a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott, de ez csak a szépítésre volt elég.

Paksi-Fehérvár 0-1

Az első félidőben unalmas mezőnyjáték folyt a pályán. A Paks ugyan kialakított néhány helyzetet, de azok rendre kimaradtak. A fordulás után a hazaiak még 11-esből sem tudtak a kapuba találni, a Fehérvár viszont első igazi lehetőségét gólra váltotta, így megszerezte a három pontot.

Diósgyőr-Nyíregyháza 1-0

A diósgyőriek látványos góllal szereztek vezetést, de ez nem ébresztette fel a kissé tompának tűnő Nyíregyházát. A fordulást követően akadt néhány megvillanása a vendégcsapatnak, de a DVTK lényegesen többet tett a győzelemért, és helyzetei alapján egyértelmű győzelmet könyvelhetett el. A diósgyőriek tíz éve nem tudták legyőzni riválisukat.

Soproni Liga, 25. forduló:
REAC – DVSC-TEVA 0-4 (0-2)
Gól: Czvitkovics (3.), Rudolf (18.), Szilágyi (55.), Leandro (59.)

ZTE FC-Győri ETO FC 2-7 (2-1)
Gól: Alomerovic (9.), Waltner (28.), illetve Józsi (4., 60.), Bajzát (48., 65., 75.), Böőr (56.), Aleksidze (78.)
Kiállítva: Miljatovic (57.)

Gabona Trans-Kaposvár – Szombathelyi Haladás 2-3 (0-0)
Gól: Nikolic (56.), Zahorecz (71., 11-esből), illetve Kenesei K. (60., 65.), Oross (88.)

Budapest Honvéd-BFC Siófok 0-2 (0-0)
Gól: Ivancsics (52., 11-esből), Magasföldi (75.)

Vasas – Kecskeméti TE-ERECO 1-2 (0-2)
Gól: Sowunmi (49.), illetve Cukic (22.), Yannick (40.)

Paksi FC-FC Fehérvár 0-1 (0-0)
Gól: Alves (67.)

Diósgyőri VTK-Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)
Gól: Lippai (23.)

Szerdán játsszák:
MTK Budapest-Újpest FC 18 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik