Élet-Stílus

Ronaldóék nyerték a Ligakupát

A bajnokságban listavezető Manchester United nyerte az angol labdarúgó Ligakupát, miután a vasárnapi, Wembley Stadionban rendezett döntőben büntetőkkel jobbnak bizonyult a tavalyi győztes Tottenham Hotspurnél.

A Manchester United trénere már a döntő előtt jelezte, hogy sokkal jobban érdekli a vasárnapi eredménynél a következő Newcastle elleni bajnoki. Nem a levegőbe beszélt Sir Alex Ferguson, aki több kulcsemberét is pihentette. Így kezdhetett a Tottenham Hotspur elleni fináléban Darron Gibson vagy éppen Danny Welbeck.

Ha már ott voltak a döntőben a skót mester fiai, természetesen nyerni akartak, és az első percekben rögtön a kapuja elé szorították a címvédő londoniakat. A Tottenham negyedóra után eszmélt, de a folytatásban is a MU maradt veszélyesebb: Rio Ferdinand és Gibson csak centiket tévedett, Nani lövésénél pedig Gomes kapus mentette meg a Hotspurt.

Corluka és Evra párharca (MTI/EPA)

Corluka és Evra párharca (MTI/EPA)

A második félidőben is támadófocival szórakoztatta a Wembley közönséget a két csapat, helyzetekben nem volt hiány, Ronaldo a kapufát is faragta, de gól nem született. A hosszabbításban kihasználta fizikai fölényét a manchesteri csapat, a londoniak közül többen alig álltak már a lábukon. A Tottenham játékosoknak sikerült kapott gól nélkül kihúzniuk a ráadást, így következhettek a büntetők.

Giggsnek kezdésként némi szerencséje volt, a tizenegyese a kapufáról pattant be. Jamie O’Hara kísérletét fogta Foster, majd Tevez ismét a MU-t juttatta előnyhöz. A Tottenham második lövője, a horvát Corluka egyedüli Hotspur-játékosként bevágta, és mivel Ronaldo és Anderson is betalált, így a manchesteriek emelhették magasba a trófeát. Az MU története során harmadszor (1992, 2006, 2009) nyerte meg a sorozatot.

Angol Ligakupa, döntő:
Manchester United-Tottenham Hotspur 0-0 tizenegyesekkel 4-1

kikapott a city

A bajnokságban a Ligakupa-döntővel egy időben négy mérkőzést rendeztek meg a 27. fordulóból. A negyedik helyen álló Aston Villa meglepetésre csak döntetlent játszott a kiesés ellen küzdő Stoke Cityvel, a Manchester City pedig a West Ham otthonában bukott el.

Premier League, 27. forduló:
Aston Villa-Stoke City 2-2 (1-0)
Gól: Petrov (45.), Carew (79.), illetve Shawcross (87.), Whelan (90.)

Bolton Wanderers-Newcastle United 1-0 (0-0)
Gól: Gardner (47.)

Hull City-Blackburn Rovers 1-2 (0-2)
Gól: Ashbee (79.), illetve Warnock (34.), Andrews (36.)
Kiállítva: Marney (63.), illetve Pedersen (70.)

West Ham United-Manchester City 1-0 (0-0)
Gól: Collison (71.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik