Élet-Stílus

Ismét kikapott a Barcelona

A városi derbit követően az Atletico Madrid otthonában is vereséget szenvedett a katalán listavezető. Hárman is dupláztak a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának rangadóján, a győztes gólt a Messit ezúttal leköröző Agüero szerezte. Tovább tart a Valencia mélyrepülése.

A katalán gárda egy hete az Espanyoltól szenvedett vereséget és már csak négy pont az előnye a rivális Real Madriddal szemben, amely szombaton éppen a kisebbik barcelonai csapatot verte 2-0-ra.

Az első félórában úgy tűnt, hogy az Atletico képtelen lesz feltartóztatni Messiéket, sőt nagy verés is kinézett. Henry egy parádés csavarással szerzett vezetést a favoritnak, majd az argentin zseni a maga utánozhatatlan módján áthámozta magát a madridiak védelmén, és a bal alsóba gurított.

A kétgólos Agüero és Puyol birkózik (MTI/EPA)

A kétgólos Agüero és Puyol birkózik (MTI/EPA)

Az Atletico a középkezdés után azonnal szépített egy Forlan bombával, és a szünet után a tarthatatlan Agüero egyenlített. Mindkét csapat nyílt sisakkal rohamozott, sorozatban maradtak ki a százszázalékos ziccerek egészen a 72. percig, amikor Gudjohnsen hozta kihagyhatatlan helyzetbe Henryt.

Pep Guardiola csapata már győztesnek érezhette magát, amikor a duplázó Henry a saját tizenhatosán belül szabálytalankodott, a tizenegyest pedig Forlan bevágta. Ám ezzel még nem volt vége: Agüero a hajrában a győztes gólt is belőtte, kialakítva a 4-3-as végeredményt.

A Valencia az UEFA-kupa-búcsút követően a bajnokságban is elbukott. David Villáék hazai pályán a Valladoliddal szemben maradtak alul. Az Osasuna, Vadócz Krisztián csapata 1-1-es döntetlent játszott a Racing Santander otthonában. A magyar válogatott középpályás a 90. percben kapott játéklehetőséget a kiesés ellen küzdő pamplonai együttesben.

Primera División, 25. forduló:
Real Betis-Villarreal 2-2 (1-2)
Gól: Garcia (42.), Oliveira (57.), ill. Cazorla (6., 37.)

Atlético Madrid-FC Barcelona 4-3 (1-2)
Gól: Forlán (32., 80., a másodikat 11-esből), Agüero (56., 89.), illetve Henry (19., 72.), Messi (31.)

Valencia-Valladolid 1-2 (0-2)
Gól: Marchena (74.), illetve González (6.), Albiol (31., öngól)
Piros lap: Lopez (82., Valladolid)

Almería-Getafe 2-1 (1-1)
Gól: Negredo (16., 64.), illetve Gerrón (7.)

Málaga-Recreativo Huelva 0-2 (0-0)
Gól: Camunas (54.), Colunga (64.)
Piros lap: Lolo (Málaga, 35.)

Numancia-Deportivo La Coruna 0-1 (0-0)
Gól: Rodriguez (75.)

Racing Santander-Osasuna 1-1 (1-1)
Gól: Serrano (13.), illetve Pandiani (45+1.)

Sporting Gijon-Real Mallorca 0-1 (0-1)
Gól: Arango (49.)

Szombati meccsek:
Espanyol-Real Madrid 0-2
Athletic Bilbao-Sevilla 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik