Élet-Stílus

Szávay Ágnes: célkeresztben a szerva

A közeljövőben a szerváján szeretne javítani Szávay Ágnes, aki - miután tavaly döntőt játszott - hétfőn már az első fordulóban kiesett a Párizsban zajló női tenisztornán, s elsősorban gyenge adogatásainak „köszönhette" a vereséget.

“Sajnos nagyon rosszul ment a szerva, a legbosszantóbb az, hogy az első játszmában két szettlabdám is kettős hiba miatt ment el. Életbe vágó, hogy javítsak az adogatásomon” – mondta az MTI érdeklődésére szerdán a világranglistán jelenleg 30. Szávay, aki az idén egyesben WTA-tornán még nem nyert mérkőzést.

A magyar játékos, aki három hete szakított edzőjével, Kuhárszky Zoltánnal, elmondta, hogy egy-két héten belül megoldódik ez a kérdés: “Már vannak jelöltek, de erről nem szeretnék többet elárulni. Csak akkor, ha meglesz a végleges döntés.”

Elment az önbizalma (MTI/EPA)

Elment az önbizalma (MTI/EPA)

Szávay azért nem indult a párizsi tornán párosban, hogy legyen ideje az átállásra a télből a nyárba; hétfőtől ugyanis a dubaji viadalon próbál szerencsét. Ezután Mexikóba utazik a legelőkelőbben rangsorolt magyar teniszező (Acapulco, Monterrey), majd két élvonalbeli viadal következik az Egyesült Államokban: Indian Wells és Miami.

“Minél többet szeretnék játszani és nyerni, hogy végre visszatérjen az önbizalmam” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik