Élet-Stílus

A brazilok győztek a világbajnokok randevúján (videó)

Az ötszörös vb-győztes Brazília felkészülési találkozón kétgólos győzelmet aratott a négy diadalt számláló, egyben regnáló világbajnok olaszok felett.

Az olaszok veresége azt jelenti, hogy a csapatot 2006-ban világbajnoki címig vezető, majd önkéntes száműzetésbe vonuló Marcello Lippinek nem sikerült a csúcsdöntés, hogy zsinórban 32 meccsen át veretlen maradjon az általa irányított válogatott…

A brazilok 2-0-ra győzték le az olaszokat Londonban; érdekes, hogy a gólokon két „helyben”, azaz Angliában futballozó játékos, Robinho és Elano (mind a kettő Manchester City) osztozott.

Robinho pazar gólt szerzett (MTI/EPA)

Robinho pazar gólt szerzett (MTI/EPA)

A Squadra Azzura nem kezdett rosszul, Fabio Grosso révén lesgólig jutott, majd Daniele De Rossinak volt egy ígéretes szabadrúgása 25 méterről (védett a kapus), ám ezután elfogyott az olaszok lendülete.

A folytatásban a dél-amerikaiak uralták a mérkőzést, és gyorsan két gólt is berámoltak. Előbb, a 13. percben Elano villant, egy formás támadás végén 12 méterről emelte át a kivetődő kapust. Mesteri munka volt, éppen ezért érdekes, hogy aki ilyet tud, az miért nem szerzett gólt augusztus óta Premier League-ben?!

A 26. percben Ronbinho növelte az előnyt, három olasz védőt – köztük a labdát eladó Andrea Pirlót – is „beültetett a hintába”, majd a vetődő Gianluigi Buffon mellett bal alsó sarokba gurított.
Ezután odaát még De Rossinek volt egy gyenge próbálkozása.

Olaszország-Brazília 0-2

A szünetben Lippi négy új játékost is bevetett, de ez sem segített, még a szépítés sem jött össze az olaszoknak. Nem, mert a bíró észrevette Luca Toni turpisságát, hogy kézzel szelídítette meg a labdát, mielőtt a kapuba terelte azt, majd a hajrában a Bayern-csatár közeli lövését Júlio César védte, miként Grosso szabadrúgását is hárította az Inter portása.

Brazília a második félidőben már nem akart mindenáron újabb gólt rúgni, a találkozó végéhez közeledve a támadásokat már sem erőltette, ezzel együtt megérdemelten nyerte meg a presztízscsatát. Ezt még Lippi is kénytelen volt elismerni.

„Technikailag fölénk nőttek, el kell ismerni, pillanatnyilag jobbak nálunk. Nem szoktunk hozzá, hogy vesztesen hagyjuk el a pályát, de ezzel is járhat egy új csapat építése, márpedig nálunk most ez van folyamatban” – magyarázta tolmács segítségével az olasz válogatott őszhajú szakvezetője.

„A legjobb mérkőzését játszotta a csapat azóta, hogy én vagyok a szövetségi kapitány. Kedden este kiderült, hogy jó úton járunk, de ha mi valóban egy nagy csapat vagyunk, most alázatosnak kell maradnunk…” – értékelte a meccset Dunga.

Felkészülési mérkőzés:


Olaszország-Brazília 0-2 (0-2)

London, Emirates Stadium. Vezette: Webb (angol)

Olaszország: Buffon – Zambrotta, F. Cannavaro, Legrottaglie, Grosso – Montolivo (Camoranesi, 46.), Pirlo (Dossena, 74.), De Rossi (Aquilani, 59.) – Pepe (Toni, 46.), Gilardino (Rossi, 46.), Di Natale (Perrotta, 46.)

Brazília: Júlio César – Maicon, Lúcio, Juan (Thiago Silva, 77.) , Marcelo – Melo, Elano (Daniel Alves, 70.), Gilberto Silva (Josué, 89.) – Robinho (Baptista, 89.), Ronaldinho – Adriano (Pato, 81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik