Élet-Stílus

Százmillió fontos ajánlat Kakáért

A Manchester City képviselői Olaszországba utaztak, hogy tárgyaljanak Kaká átigazolásáról. Az angol klub állítólag 100 millió fontot adna a játékosért.

A Manchester City szándékának komolyságát jelzi, hogy az angol klub négyfős delegációja Milánóba utazott, hogy Kaká átigazolásáról tárgyaljon. Igaz, manchesteri kékek szóvivője nem kívánta kommentálni a sajtóértesülést, amikor a kérdést nekiszegezték, annyit mondott, vagy hetven játékost hírbe hoztak a klubbal, nem akar találgatásokba bocsátkozni.

Közben a Silvio Berlusconi érdekeltségi körébe tartozó Mediaset internetes oldala azt írta: „A City mindenáron megakarja szerezni Kakát.” Több forrás szerint az angol egylet 100 millió fontot adna a brazil támadóért, aki szintén nem járna rosszul az üzlettel. A BBC szerint ugyanis – tessenek megkapaszkodni! – heti 500 ezer fontot vághatna zsebre a Manchester Citynél.

Kaká minden idők legdrágább játékosa lehet (MTI/EPA)

Kaká minden idők legdrágább játékosa lehet (MTI/EPA)

Az átigazolási rekordot egyébként a Real Madrid tartja azzal, hogy 2001-ben 46 millió fontnak megfelelő összeget utalt át a Juventusnak a francia Zinedine Zidane játékjogáért.

Az AC Milant tulajdonló Berlusconi ugyanakkor még 100 millió fontért sem hajlandó lemondani egyik legjobbjáról. A lapértesülésekre reagálva azt közölte, nem tud hivatalos ajánlatról, de ha lesz is olyan, Kaká akkor is marad.

Diogo Kotscho, a középpályás ügynöke úgy nyilatkozott, hogy ügyfele csak abban az esetben igazolna a szigetországiakhoz, amennyiben azok további sztárokat tudnának szerződtetni.

Az aranylabdás játékos 2003 óta játszik Milábóban (a piros-feketék anno 5 millió fontért vették meg a Sao Paulótól), jelenlegi szerződése 2013-ig érvényes, és tavaly kerekperec kijelentette, az AC Milanban szeretné befejezni a pályafutását.

Később viszont úgy nyilatkozott, szívesen kipróbálná magát a Premier League-ben, melyet a világ legerősebb bajnokságának nevezett. Persze nem biztos, hogy a City álmai csapata, mert ugyan felveti a pénz a klubot, ennek ellenére még a szigetországban sem számít meghatározó erőnek, jelenleg csak a 15. helyen áll az angol bajnokságban.

Milliók, rekordok

47 millió font – Zinedine Zidane (Juventus-Real Madrid)
37 millió font – Luis Figo (Barcelona-Real Madrid)
34 millió font – Hernan Crespo (Parma-Lazio)
32,5 millió font – Robinho (Real Madrid-Man. City)
31 millió font – Christian Vieri (Lazio-Internazinale)
30,75 millió font – Dimitar Berbatov (Tottenham-MU)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik