Élet-Stílus

Másodosztályú csapat verte a Manchester Unitedet – videó

Szerencsénk volt, hogy nem kaptunk ki nagyobb arányban - nyilatkozta a Derby County elleni Ligakupa elődöntőt követően Sir Alex Ferguson. A világ legjobb klubcsapata két hét múlva javíthat.

A címvédő Tottenham Hotspur kedd este 4-1-re verte a White Hart Lane-en a másodosztály Burnley-t. A Ligakupa legnagyobb esélyese, a Manchester United viszont botlott az elődöntő első összecsapásán. Sir Alex Ferguson több játékosát is pihentette a Derby County ellen, de még ebben az összeállításban (Kuszczak – Da Silva, Vidic, Evans, O’Shea – Anderson, Scholes, Gibson, Nani – Tevez, Welbeck) is az angol bajnok számított a mérkőzés toronymagas esélyesének.

Ehhez képest a Derby azonnal nekiesett ellenfelének, és az első negyedórában a MU-védelmének kétszer is a gólvonalról kellett mentenie. Az álmosan futballozó angol bajnok ezután sem pörgött fel, és félóra elteltével teljesen megérdemelten hátrányba került: a skót válogatott Commons egy remekül eltalált távoli lövéssel mattolta Kuszczakot.

Hátrányban átvette a mérkőzés irányítását Ferguson csapata, de a hatékonyságuk bizonyítéka, hogy az első félidőben nem volt védenivalója a Derby kapusának. A fordulás után a skót mester megérezte a bajt, és becserélte Ronaldót, Rooney-t és Carricket, a játék képe azonban nem sokat változott.

Ronaldo szabadrúgása ugyan csak centikkel kerülte el a kaput, de ha a Derby csatárok kihasználják a helyzeteiket, akkor nagyobb arányban is megverhették volna a Unitedet.

Ferguson is elismerte, hogy szerencséje volt a csapatnak. “Nagyon gyengén játszottunk, az egyetlen pozitivum, hogy csak egy góllal kaptunk ki. A visszavágót illetően bizakodó vagyok, az Old Traffordon bárki ellen le tudjuk dolgozni ezt a hátrányt” – így a skót mester.

Angol Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés:


Derby County (II.)-Manchester United 1-0


Gól: Commons (32.)


király-kupa: egy góllal nyert a sevilla



A Sevilla 2-1-re nyert a Deportivo La Coruna ellen a labdarúgó Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A harmadosztályú Poli Ejido egygólos előnyt szerzett az élvonalbeli Espanyollal szemben.

Spanyol Király-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Poli Ejido (III. osztályú)-Espanyol 3-2
Real Union (III.)-Real Betis 0-1
Racing Santander-Valencia 1-1
Sevilla-Deportivo La Coruna 2-1
Sporting Gijon-Valladolid 3-

Kedden játszották:

Atlético Madrid-FC Barcelona 1-3

Csütörtöki meccsek:

Osasuna-Athletic Bilbao 21 ó
Real Mallorca-Almería 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik