Élet-Stílus

Kis Gergő ezüstérmes Rijekában

Kis Gergő 4:03.81 perces eredménnyel ezüstérmet nyert 400 m vegyesen a rijekai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Ugyanebben a számban Verrasztó Dávid 4:05.33-mal negyedik lett.

Mindkét magyar megjavította eddigi legjobbját. Győzött az osztrák Dinko Jukic 4:03.01-gyel. Harmadikként a lengyel Lukasz Wojt csapott a célba 4:05.13 perccel.

A hölgyek között 800 m női gyorson Kapás Boglárka a 11. helyen végzett. Az alig 15 éves magyar versenyző a délelőtti két futam összesítése alapján a negyedik volt 8:28.65 perces eredményével, a délutáni, úgynevezett gyors futamban viszont még heten megelőzték őt.

Győzött az olasz Alessia Filippi, mégpedig 8:04.53 perces világcsúccsal. A korábbi rekordot az amerikai Kate Ziegler tartotta 8:08.00-s eredménnyel, amit 2007. október 14-én ért el Essenben.A régi legjobbon belüli idővel 8:05.32-vel csapott a célba a második helyezett francia Coralie Balmy is.

Kis Gergő megjavította egyéni legjobbját (MTI)

Kis Gergő megjavította egyéni legjobbját (MTI)

Férfi 100 m gyorson is világcsúcs született: a francia Amaury Levaux 45.12 mp-es rekorddal jutott be a döntőbe. A francia sprinter honfitársa, Alain Bernard 45.69-es rekordját adta át a múltnak.

Bernard – aki ezúttal már az elődöntőbe sem jutott be, mivel két francia riválisa is megelőzte az előfutamok során – vasárnap, Angers-ban, a francia bajnokságon faragott a korábbi legjobb időből.

Az 50 m pillangó elődöntőjében Dara Eszter 13., Bordás Beatrix pedig 15. lett. Előbbi 26.68 mp-es, utóbbi 26.83 mp-es idővel csapott a célba.

Ugyancsak ebben a szakaszban – tizenharmadikként – fejezte be szereplését 50 m háton Szilágyi Ádám, aki a délelőtti előfutamok összesítése alapján 17. volt, de mert egy országot csak két úszó képviselhet az elődöntőben, egy olasz és egy német kényszerbúcsúzót “megelőzve” úszhatott délután is.

Szilágyi élt is a lehetőséggel, amennyiben 24.43 mp-cel országos csúcsot úszott.

nyilatkozatok

“Azok után, hogy az olimpián 4:10-et úsztam, egy kicsit elfogytam…” – kezdte értékelését Kis. “Eredetileg október elsején kezdtem volna újra, aztán előre hoztuk szeptember 22-re, és ebből lett szeptember 15-e. Lehet, hogy mégis többet kellett volna pihenni, mert most már tényleg fáj mindenem, de kutyául. A múlt héten még jól esett az edzés, ezen a héten már nem… Egyébként a 4:03-mal elégedett vagyok, ennél sokkal jobbat aligha tudtam volna. Talán meg lehetett volna fogni Jukicot, bár itt és most meg nem mondom, hogyan. A gyorsot nagyon meghajtottam a végén, ez ennyire volt elég. Egy biztos, most egy hónapot szeretnék pihenni, nagyon rám fér. Így is kaptam nyolc gratuláló sms-t egy perc alatt – bár ha nyerek, nyilván huszonkettő jött volna…”
“Egy pillanatig sem érzem magam csalódottnak: most legalább megkaptam a lehetőséget, hogy induljak, és azt hiszem, éltem is vele” – mondta Verrasztó. “Sikerült megjavítani a legjobb eredményemet, ha még lejjebb mentem volna, azt már én sem értettem volna. Dolgozunk, megyünk előre, úgy érzem, meglesz a sok munka eredménye.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik