Élet-Stílus

Oprah a legbefolyásosabb hollywoodi nő

Oprah Winfrey, a róla elnevezett showműsor vezetője a legbefolyásosabb nő az amerikai szórakoztatóiparban, Angelina Jolie színésznő pedig a legjobban kereső - derült ki a The Hollywood Reporter idei rangsoraiból.

Az amerikai talkshow-királynőként emlegetett Oprah Winfrey “a nevét viselő média szédítő tömege, valamint roppant kulturális befolyása” miatt lett az első – közölte Elizabeth Guider, a lap főszerkesztője. Ma a legbefolyásosabb nő a szórakoztatóiparban talán a legbefolyásosabb nő egész Amerikában. A 54 éves Oprah tavaly a lista 6. helyén volt.

Obamát is támogatta

Produkciós cége, a Harpo 345 millió dolláros profittal zárta a 2007-es évet. A sztár naponta jelentkező tévés showműsorán kívül egy magazinnal (O) és egy on-line üzletház révén jut el a közönséghez. Egy jelentős jótékonysági alapot is működtet, és egy új tévéhálózatot létesít. A Marylandi Egyetem felmérése szerint Oprah Winfrey támogatása több mint 1 millió szavazatot hozott Barack Obamának az elnökválasztáson.

Oprah kivételével a tíz legbefolyásosabb nő mindegyike valamilyen film- vagy tévéstúdió vezetője. A második a rangsorban Anne Sweeney, a Disney-ABC Television Group elnöke, tavaly ő volt az első. A harmadik helyre Amy Pascal, a Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group elnöke került.

Angelina Jolie a 24. a sorban, ő filantróp kezdeményezéseivel erősítette meg hírnevét. Tyra Banks volt szupermodell, televíziós személyiség, az America’s Next Top Model című modellválogató showműsor vezetője a 36., Tina Fey színésznő az 51. lett, ő arról vált híressé, hogy Sarah Palin republikánus alelnökjelöltet parodizálta nagy sikerrel a kampány alatt.

Jolie keres a legjobban

A The Hollywood Reporter egy másik rangsora szerint Angelina Jolie a legjobban kereső nő a szórakoztatóiparban, tavaly filmjei 1 milliárd dolláros bevételt hoztak, személy szerint filmenként több mint 15 millió dollárt kapott. A második legtöbbet kereső női sztár Julia Roberts, aki 15 millió dollárt keresett minden egyes filmjével. A harmadik helyet a tavalyi első, Reese Witherspoon szerezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik