Élet-Stílus

Huntelaar a Real Madridé

Januártól 2013 nyaráig a Real Madridban folytatja pályafutását Klaas Jan Huntelaar, az Ajax Amsterdam labdarúgója. A királyi gárda 20 millió euróért szerezte meg a 25 éves csatárt, de további hétmilliót utal át a holland klubnak bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A hírt kedd este jelentette be hivatalosan, hosszan tartó tárgyalások lezárásaként a két egyesület. Klaas Jan Huntelaar a téli átigazolási időszak kezdetén csatlakozhat új együtteséhez, amely az idény végéig térdsérülés miatt kidőlt, szintén holland Ruud van Nistelrooyt szeretné pótolni vele. Huntelaar a királyi gárdánál négy és fél éves szerződést írt alá. A 25 éves támadónak 2010-ig volt érvényes kontraktusa az Ajaxnál.

A jelenleg bokasérülése miatt harcképtelen Huntelaar az idei szezonban hatszor volt eredményes, tavaly viszont 34 bajnokin 33 gólt szerzett, és ezzel toronymagasan ő lett az Eredivisie gólkirálya. A válogatottban eddigi 18 fellépésén tízszer volt eredményes.

Az Ajaxszal csak az UEFA-kupában játszott, így tavasszal a BL-ben pályára léphet (MTI/EPA)

Az Ajaxszal csak az UEFA-kupában játszott, így tavasszal a BL-ben pályára léphet (MTI/EPA)

Nistelrooy, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Arjen Robben és Royston Drenthe után Huntelaar a hatodik holland labdarúgó a Real Madrid keretében.

A spanyol egyesület a hétvégén a Getafe otthonában szenvedett 1-3-as vereséget, és 13 forduló után hat pont a lemaradása a listavezető Barcelonával szemben. A rengeteget bírált Bernd Schustert az újabb vereség ellenére megvédte a klub elnöke. “A szezon végéig ő ül a csapat kispadján. Egy katasztrófának kellene ahhoz bekövetkeznie, hogy elküldjük” – mondta Ramon Calderon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik