Élet-Stílus

Ronaldinho döntött a milánói derbin

Ronaldinho fejesgóljával az AC Milan nyerte az Inter ellenni milánói derbit az olasz labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának záró mérkőzésén. Carlo Ancelotti, a piros-feketék vezetőedzője szerint csapata túljutott a krízisen.

A bajnok Inter listavezetőként, a pályaválasztó AC Milan a kilencedik helyről, Ronaldinhóval, Kakával, Patóval a soraiban várta a milánói rangadót. A mezőnyben kiegyenlített küzdelmet vívott a két csapat, kapura viszont a Milan volt veszélyesebb. Az első 45 percben az Inter mindössze egyszer adott munkát Abbiatinak, Ibrahimovic életerős lövését kibokszolta a kapus.

Átellenben Kaká átadása után Ronaldinho szerezhetett volna gólt, a Barcától igazolt klasszis lövését Júlio César kitornázta a jobb alsó sarok elől. A 36. percben viszont az Inter kapusa is tehetetlen volt. Az akció Ronaldinhótól indult, remekül tálalt Kakához, aki a televíziós visszajátszások alapján, ha centikkel is, de a védő előtt volt, azaz lesről indult. Ugyanakkor pazarul emelte be a labdát a jobbról, az alapvonal mellől, s Ronaldinho Cambiasso szorításában 10 méterről a bal felső sarokba fejelt.

Ronaldinho szép és fontos gólt szerzett (MTI/EPA)

Ronaldinho szép és fontos gólt szerzett (MTI/EPA)

A szünet után sem tudott igazán felpörögni az Inter, holott Jose Mourinho Cruzt és Adriano is a pályára vezényelte. Ráadásul a 70. percben meg is fogyatkozott a „vendégcsapat”, miután Burdisso a második sárga lapját is megkapta. Később a már lecserélt Materazzit is kiállította a bíró. Bár nem játszott jól, az egyenlítés így is összejöhetett volna az Internek, ám Adriano két esetben is nagy helyzetben hibázott. Előbb a Sztankovics lövése után kipattant labdát csavarta a jobb felső sarok fölé, majd a 93. percben Maicon beadása után a kapu mellé fejelt. A túloldalon is akadtak helyzetek, de újabb gól már nem született.

Egygólos győzelmével a Milan a hatodik helyre kapaszkodott fel, míg a veretlenségét elveszítő Inter a negyedik jelenleg az olasz bajnokság tabelláján. Öt forduló után az élen a Lazio posztol.

Carlo Ancelotti, a piros-feketék trénere a meccs után úgy nyilatkozott, két vereséggel kezdő és az edzőmérkőzéseken is gyengélkedő csapata túljut a krízisen. „Igen, kikecmeregtünk a hullámvölgyből. Az utóbbi időben már nagyon jól alakultak a dolgaink” – magyarázta Ancelotti.

Vele Kaká is egyetértett. A derbi legjobbja még hozzátette, jó lenne tartani ezt a formát, illetve Ronaldinhót is dicsérte. A karmester szerint honfitársa jó hatással van a csapatra, kiváltképp, hogy újra sikerre éhesen, elszántan futballozik.

Jose Mourinho így értékelt: „Ez egy kiegyenlített meccs volt. A trónkövetelők szerencsére még mindig mögöttünk vannak. Egyébként félve játszani rosszabb, mint veszíteni. De mi nem ijedünk meg, s holnaptól folytatjuk utunkat a címvédés felé” – így az Inter edzője.

Serie A, 5. forduló:
AC Milan-Internazionale 1-0 (1-0)
Gól: Ronaldinho (36.)
Kiállítva: Burdisso (77.), Materazzi (82., a kispadról)
AC Milan: Abbiati – Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski – Ambrosini, Gattuso (Bonera, 89.), Seedorf – Kaká, Ronaldinho (Sevcsenko, 83.) – Pato (Flamini, 74.)
Inter: Júlio César – Maicon, Burdisso, Materazzi (Cruz 59.), Chivu – J. Zanetti, Cambiasso, Vieira (Sztankovics, 80.) – Mancini (Adriano, 59.), Quaresma – Ibrahimovic

Korábbi eredmények:
AS Roma-Atalanta 2-0
Bologna-Napoli 0-1
Catania-Chievo 1-0
Lecce-Cagliari 2-0
Palermo-Reggina 1-0
Torino-Lazio 1-3
Udinese-Siena 2-1
Fiorentina-Genoa 1-0
Sampdoria-Juventus 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik