Élet-Stílus

Kiesett a Fradi a kupából

A másodosztályban bukdácsoló FTC az első meccsen hazai pályán elért döntetlen után, idegenben egy góllal kikapott az élvonalbeli Kaposvártól és elbúcsúzott a további küzdelmektől. A Debrecen és a Vasas simán bemasírozott a nyolc közé, akárcsak a címvédő Honvéd.

A Ferencváros tulajdonképpen csak saját magát okolhatja, hogy nem jutott be a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. Az Üllői úton lejátszott mérkőzést ugyanis simán nyernie kellett volna Csank János csapatának. Két kapitális védelmi hiba miatt azonban 2-2-re végződött az odavágó, és idegenben a Fradi egygólos vereséget szenvedett.

A visszavágó kísértetiesen hasonlított az első meccsre: az FTC védelme ismét két góllal ajándékozta meg a Kaposvárt. A különbség csak az volt, hogy a fővárosiak ezúttal nem lőttek kettőt, és így ki is estek a kupából.

Debreceni parádé

A Debrecen a nyolcaddöntő első meccsén megszórta idegenben a másodosztályú Kaposvölgyét, és hazai pályán még egy lapáttal rá is tett: az első meccsen aratott 5-2-es győzelem után a Loki otthon 6-2-re verte esélytelen ellenfelét. A bajnokcsapat különösebb megerőltetés nélkül jutott tovább, akárcsak a Vasas.

A fővárosi gárdának még könnyebb dolga volt, hiszen harmadosztályú riválist kapott. A Putnok összesítésben 6-2-ra maradt alul, de ebben a párharcról is elmondható, hogy az élvonalbeli csapatnak könnyű dolga volt.

Borult a papírforma

A Nyíregyházának is alsóbb osztályú ellenfelet sorsoltak, de még ez is soknak bizonyult a Soproni Liga kilencedik helyén álló együttesnek. Az első meccsen a Gyirmót hazai pályán kétgólos előnyt szerzett, és a Szpari otthon ebből csak egyet tudott lefaragni, és szégyenszemre kiesett a kupából. A Diósgyőrt már kedden utolérte a sorsa: a másodosztályú Kazincbarcika az odavágón aratott fölényes győzelmet követően idegenben egy döntetlennel is továbbjutott.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Vasas-Putnok (III.) 3-1
Továbbjutott: a Vasas kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel

Integrál-DAC (II.) – Szekszárd (III.) 7-0
Tj: az Integrál-DAC kettős győzelemmel, 11-0-ás összesítéssel

Nyíregyháza-Gyirmót (II.) 1-0
Tj: a Gyirmót, 2-1-es összesítéssel

DVSC-TEVA – Kaposvölgye (II.) 6-2
Tj: a DVSC-TEVA kettős győzelemmel, 11-4-es összesítéssel

FC Sopron-Budapest Honvéd 0-3
Tj: a Budapest Honvéd kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel

Fehérvár FC-Győri ETO 3-2
Tj: a Fehérvár 4-3-as összesítéssel

Gabona Trans Kaposvár-Ferencváros (II.) 2-1
Tj: a Kaposvár 4-3-as összesítéssel

Kedden játszották:
Diósgyőri VTK-Kazincbarcika (NB II) 1-1
Tj: a Kazincbarcika, 4-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik