Élet-Stílus

Kutyák a Tappancstól

A FigyelőNet segít jobb körülményeket, új otthont keresni a Tappans Alapítvány által befogadott kutyáknak. Három állatról helyeztünk el képeket, rövid ismertetőt, "adatbázisunk" hétről-hétre frissül.

A Tappancs Állatvédõ Alapítvány 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy átmeneti otthont teremtve menedéket nyújtson a Szegeden és környékén élő kóbor állatoknak. Az adományok és önkéntesek segítségével működő menhely 2008-ban már 230 állatot tudnak egyszerre ellátni.

Kutyák a Tappancstól 1

Bakfity egy év körüli, középtermetű német juhász keverék kan. Heteken át kertes házas környezetben látták egy-egy ház elõtt letáborozva. Ha jó szót, némi élelmet kapott, akkor ott maradt a környéken. Bakfittyet ide kattintva találja meg a Tappancs Alapítvány honlapján.

Kutyák a Tappancstól 1

Mázlit, a négy hónapos, szálkásszőrű, kis testű, ápolt keverék szuka kiskutyát Sándorfalva egyik fõutcáján, autóból rakták ki. Örökbefogadót keres, hogy minél hamarabb kiheverje ezt a sokkot. Mázlit ide kattintva találja meg a Tappancs Alapítvány honlapján.


Kutyák a Tappancstól 1

Vakarcs egy éves, közepes termetű, ivartalanított szuka keverék kutya Sándorfalváról került a menhelyre társával, Sárgával. Gazdájuk bűncselekmény áldozata lett. Mindkét kutya ragaszkodik az emberhez, együtt, de külön-külön is új otthont keresnek. Vakarcsot ide kattintva találja meg a Tappancs Alapítvány honlapján.

Jelenleg összesen 40, 10-15 négyzetméter alapterületű kennel található a menhelyen. A nagyon fiatal kölyök és a beteg állatok elkülönítésére a melléképület helyiségei szolgálnak, ahol fűtési lehetőség is biztosított. A befogadóképesség határai miatt várólistás rendszerrel dolgoznak, amely a telefonos bejelentéstõl számított 1-4 hét várakozási időt jelent.

A téli időszakban a gazdátlan kutyák befogadását kiemelt feladatként kezelik. A kutyákat három állatgondozó látja el. A Tappancs Alapítvány egyik fő célja a kóbor állatok számának csökkentése, ami elsősorban nem a menhelyre való elhelyezést, hanem a lakosság szemléletformálását jelenti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik