Élet-Stílus

Frei számára véget ért az Eb

Alexander Frei számára gyorsan befejeződött az Eb: a svájciak csapatkapitánya szalagszakadást szenvedett a bal térdében a csehek elleni nyitó mérkőzésen.

A 28 esztendős csatár Zdeněk Grygerával ütközött az első félidő végén, majd ezt követően sántikálva és könnyezve hagyta el a pályát. Akkor mát látszott, hogy nagy a baj.

tudósító

Kint jár a foci-Eb helyszínein? Vagy egy fotója, videója, tudósítása az előkészületekről? Töltse fel az FN-tudósítóba!

A találkozó után kórházba szállították, és az MRI-vizsgálat kimutatta: a bal térdében szalagszakadást szenvedett, így már nem játszhat az Európa-bajnokságon. Jürgen Klopp, aki a német Dortmundnál Alexander Frei klubedzője, a vizsgálatok után arról számolt be, legalább hat-héthetes kihagyás vár a támadóra.

Valami véget ért (MTI/EPA)

Valami véget ért (MTI/EPA)

Egy biztos, a kontinenstornán már csak szurkolhat, s kiesése nagy csapás a társházigazdának, tekintve, hogy Frei nem csak csapatkapitánya a svájci válogatottnak, hanem legjobbja és gólrekordere is egyben – 59 fellépésen 35 gólt szerzett.

A nyitómérkőzésen a csehektől 1-0-ás vereséget szenvedett svájciak szerdán, a Portugáliával szemben alulmaradt (0-2) Törökországgal találkoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik