Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: idegtépő ébresztőórák

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Szuperzöld motor
Hangyabonbon és skorpióvodka
Gyémántban a tengerparton

A Csúcsfogyasztóban ezúttal a legidegesítőbb, és talán éppen ezért legnagyobb hatékonysággal ébresztő órákat kerestük. Szerintünk sikerült rálelni azokra a darabokra, melyekkel elaludni szinte lehetetlen, mind más módszerrel, de arra késztetik a visszaaludni vágyót, hogy kikeljen az ágyból. Vége a lavórba, villák és kanalak közé helyezett vekkerek korának – ébredni máshogy is lehet.

Csúcsfogyasztó: idegtépő ébresztőórák 1

—-A lógós—-

Ezt az ébresztőórát a plafonra kell rögzíteni, majd a zsínóron addig lehúzni, hogy fekve is elérjük. A kivánt időben megszólal a Harmadik típusú találkozások filmzenéje, és a hagyományos órákhoz hasonlóan a szundi gombot megnyomhatjuk még egy pár perc nyugalomért. Ekkor azonban a szerkezet 30 centivel visszahúzza magát a zsínóron, éppen annyira, hogy a következő ébresztésnél feljebb kelljen nyúlnunk – majd egy perc múlva megszólal. Ezt a folyamatot addig lehet ismételni, amíg az ember ténylegesen fel nem kel az ágyból. 40 dollárért kapható.

Csúcsfogyasztó: idegtépő ébresztőórák 1

—-A meglógós—-

Clocky, a meglógós ébrsztőóra. Clocky-t egy vizsgára tanuló diáklány, Gauri Nanda eszelte ki, aki az éjszakai tanulás alatt gyakorta elaludt, és a sima ébresztőórára nem kellt fel. Úgy van kialakítva, hogy nagy kerekeivel bárhonnan meg tudjon lógni: leugrik az éjjeliszekrényről és gyors irányváltásokkal menekül az álmos üldözője elől, miközben hangos szirénázó, rikoltozó hangokat ad. 50 dolláros áron kapható.


Csúcsfogyasztó: idegtépő ébresztőórák 1

—-Az elszálló—-

Ezt a szerkezetet azoknak szánják, akik már feltételes reflex-szel kezelik a szundi gombot, és képesek álmukban folyamatosan kiiktatni az ébresztés funkciót. A Flying Alarm Clock hangos riasztással ébreszt, majd beindul egy kis propeller, ami a szerkezetből kiröppenve eltávolít egy kulcsot, amely a riasztás kiiktatásához kell. Az álomszuszéknak fel kell kellnie, megkresnie a kulcsot, visszahelyezni azt, és csak némíthatja el az ébresztőt. 25 dollárért kapható.

Csúcsfogyasztó: idegtépő ébresztőórák 1

—-A lelövős—-

Biztos mindenkinek eszébe jutott már, hogy reggel le kellene lőni az ébesztőórát. Most le lehet. Ezt az órát az ágytól távol kell elhelyezni, a kezünk ügyében csak a “lézerpisztoly” kell, hogy legyen. Reggel, amikor megszólal az ébresztés a céltábla közepére kell irányoznunk a lézert, hogy elhallgasson. Ez nem olyan egyszerű feladat félálomban, koncentrációt igényel, és az óra készítői szerint ez felébreszt bennünket. Programozható, a hét minden napjára, 20 dollárba kerül.

Csúcsfogyasztó: idegtépő ébresztőórák 1

—-A brutális—-

Végül egy szerkezet azoknak, akik csak legyintettek az előző ébresztőórák láttán. Íme, a Sonic Bomb Clock. Az ébresztőóra állítható hangerőssége akár 113 decibelt is elérhet. Egy ütvefúró hozzávetőlegesen 100 decibelen “szólal meg”. Hogy minél inkább arra hasonlítson, a matrac alá helyezhető kiegészítő ébresztés közben úgy rázza az ágyat, mintha tényleg ütvefúró lenne a közelünkben. Igaz, van rajta szundi gomb, de arra valószínüleg nem lesz szükség a sokk miatt. 40 dollár.

Csúcsfogyasztó: idegtépő ébresztőórák 1

Javasoljon Ön is terméket a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik