Élet-Stílus

Kutyák a Lelenctől

A FigyelőNet segít jobb körülményeket, új otthont keresni a Lelenc Kutyamentő Egyesület által befogadott kutyáknak. Három állatról helyeztünk el képeket, rövid ismertetőt, "adatbázisunk" hétről-hétre frissül.

A budapesti egyesület 2004 decemberétől több száz kutyát gyógyíttatott meg, vagy mentett ki a rossz körülmények közül, és juttatott új otthonba. A Lelenc Egyesület oltásokkal és azonosítóchippel adja örökbe az állatokat.

Kutyák a Lelenctől 1

Darázs labrador-agár keverék, ivartalanított szuka, körülbelül két és fél éves. Okos, kedves, játékos, vízimádó kutya, kertes házban – bent alvással – szeretne élni, ahol sokat rohangálhat. Egyes férfiaktól retteg, nem minden kutyát szeret, ezért ha másik kutya mellé megy, ismerkedésre van szükség. Profi kutyás családba szánják, ahol Darázs a család minden tagját elfogadja, és vendégség esetén biztonsággal szeparálni tudják. Darázst ide kattintva találja meg a Lelenc Egyesület honlapján.

Kutyák a Lelenctől 1

Tücsi németjuhász és skótjuhász keverék, közepes-nagy termetű, ivartalanított szuka, 2,5-3 éves. Csepeli tűzoltók húzták ki a jeges Dunából a Gubacsi hídnál. Egyszer már gazdinál volt, de a szomszédok miatt nem maradhatott. Okos, szeretnivaló, pacsiosztó kanapékutya, aki mindenkit szeret. Pórázon szépen sétál, szeret botokkal rohangálni, kan kutyákkal jól megvan, szukák között válogat. Kertes házban is inkább bent van, mindig ott, ahol a gazdi. Fél a vihartól, jó előre jelzi, és olyankor bármi áron bemegy a lakásba. Sokat otthonlévő gazdit keres. Tücsit ide kattintva találja meg a Lelenc Egyesület honlapján.

Kutyák a Lelenctől 1

Asterix Lajka keverék kan, körülbelül három éves. Kedves, figyelmes és érdeklődő kutya, de nem ragaszkodik különösebben az emberekhez. Más kutyákat eltűr, de irántuk sem érdeklődik különösebben. Kitűnő házőrző lenne, azt sem bánja ha a gazdik keveset vannak otthon, ő addig vigyázna a portájára. Asterixet ide kattintva találja meg a Lelenc Egyesület honlapján.

A Lelenc Egyesület arra alakult, hogy mindent megtegyen az Illatos útra – Budapest gyepmesteri telepére – került sérült, beteg vagy vemhes kutyákért. Az Illatos út létezik, és a közhiedelemmel ellentétben nem menhely: évente 5000 kutya kerül be, ebből háromezret el kell altatni – hívják fel a figyelmet. Az egyesület a telep engedélyével indította el 2004-ben az Illatos úti kutyák örökbefogadásra készített honlapot, amelyen minden adatot feltüntetnek, amely a leendő tulajdonos választását segíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik