Élet-Stílus

Iaquinta lemaradhat az Eb-ről

Vincenzo Iaquinta számára befejeződött a szezon, és elképzelhető, hogy a Juventus támadója nem tart az olasz válogatottal a kontinensviadalra.

A 28 esztendős támadó – aki a most futó szezonban 24 bajnokin nyolcszor volt eredményes – áprilisban, egy edzésen sérült meg a combján, ámbátor a Juventusnál arra számítottak, hogy az utolsó két Serie A-fordulóban már újra harcra kész lesz.

A hírek szerint a hét elején megtartott vizsgálatok javulást mutattak az állapotában, ám a torinói klub úgy határozott, hogy nem kockáztatja meg Vincenzo Iaquinta szerepeltetését, azaz már nem játszatja a szezonban, és részletesen tájékoztatta az olasz válogatott orvosi stábját a jelenlegi helyzetről. Döntenie persze Roberto Donadoni szövetségi kapitánynak kell majd abban, hogy elviszi-e a játékost az Európa-bajnokságra.

Számára véget ért a klubszezon (Getty)

Számára véget ért a klubszezon (Getty)

A szakvezető Iaquinta sérülése ellenére szerencsés helyzetben van, hiszen a keretbe kerülésért harcoló Alessandro Del Piero és Filippo Inzaghi is kiváló formában futballozik. Iaquinta 23 meccsen egy gólt lőtt a válogatottban, amellyel 2006-ban világbajnoki címet szerzett. A 2008-as Európa-bajnoki selejtezők során öt mérkőzésen játszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik