Élet-Stílus

A szakíróknál is Cristiano Ronaldo a legjobb

A szakírók is Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál támadóját választották meg a szezon legjobbjának az Angliában futballozók közül.

A Manchester United 23 éves támadója a labdarúgó-szakírók szövetségének (FWA) szavazás történetének második olyan játékosa, aki két egymáskövető évben nyerni tudott, előtte csupán Thierry Henry (Arsenal) védte meg a címét, a francia csatár 2003-ban és 2004-ben zsebelte be a voksok többségét.

A portugál játékost nyugodtan nevezetjük díjhalmozónak, tekintve, hogy az Angliában játszó profi labdarúgók között megtartott szavazáson is elsőként futott be, megvédve ezzel a tavaly kivívott elsőségét. A szakírók szerint sincs Angliában jobb futballista Ronaldónál, aki ezúttal Fernando Torrest (Liverpool) és David Jamest (Portsmouth) utasította maga mögé.

A szakírók kedvence (AFP)

A szakírók kedvence (AFP)

„Cristiano Ronaldo eddig 38 gólt szerzett a szezonban, és ez megdöbbentő bravúr egy szélsőtől. Győzelme ugyan nem volt egyhangú, azért azt elárulhatom, hogy a szavazás elejétől a végéig ő állt az élen. Tekintve, hogy milyen fiatal, azt gondoljuk, példátlan módon akár évekig kibérelheti magának ezt a díjat” – magyarázta a FWA vezetője, Paul Hetherington.

A szakírók szövetsége 1948 óta szervezi meg a voksolást, az első győztes a legendás Stanley Matthews (Blackpool) volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik