Élet-Stílus

Cristiano Ronaldo a legjobb

Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál támadóját választották meg a jelenlegi idény legjobbjának az Angliában játszó profi labdarúgók. Az év legjobb fiatal játékosa pedig az Arsenalban futballozó spanyol Cesc Fabregas lett.

Cristiano Ronaldo megvédte címét, akárcsak tavaly, idén is a portugál labdarúgó futott be elsőként a hivatásos futballisták szervezetének (PFA) voksolásán, melyen ezúttal Fernando Torrest, Steven Gerrardot (mind a kettő Liverpool), Cesc Fabregast, Emmanuel Adebayort (mind a kettő Arsenal), valamint David Jamest (Portsmoutht) utasította maga mögé.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, nagy pillanat ez a pályafutásomban. Jó teljesítményre törekszem, igyekszem hasznára lenni a csapatomnak, és az elismerés arra ösztönöz, hogy a következő szezonban még jobb és jobb legyek. A társaim nélkül persze aligha foghatnám a kezemben ezt a díjat” – így 23 éves játákos, aki az összes tétmeccset figyelembe véve 38 gólnál jár a Manchester Unitedban, amely vezeti az angol bajnokságot, továbbá a BL elődöntőjében is érdekelt.

A MU kedden a Barcelonával találkozik az Old Traffordon – a párharc első meccsén nem született gól, ráadásul Cristiano Ronaldo büntetőt hibázott -, éppen ezért a portugál klasszis nem is volt jelen a PFA díjátadóján, a menedzserétől, Sir Alex Fergusontól vette át a legjobbnak járó díszes serleget. Azt viszont elárulta, hogy ő Adebayorra adta le a szavazatát.

A szavazás győztese (Getty)

A szavazás győztese (Getty)

Cristiano Ronaldo tavaly a legjobb fiatalnak járó elismerést is kiérdemelte, ezt a díjat az most Fabregas vehette át.

A 20 esztendős spanyol – aki Thierry Henry távozásával az Arsenal vezére lett – Torrest, Gabriel Agbonlahort, Ashley Youngot (mindkettő Aston Villa) és Micah Richardsot (Manchester City) előzte meg a voksoláson.

Az év csapata a Premier League-ben:
David James (Portsmouth) – Bacary Sagna (Arsenal), Rio Ferdinand (MU), Nemanja Vidics (Man Utd), Gael Clichy (Arsenal) – Steven Gerrard (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal), Cristiano Ronaldo (MU), Ashley Young (Aston Villa) – Emmanuel Adebayor (Arsenal), Fernando Torres (Liverpool)

Az év csapata a Championshipben:
Wayne Hennessy (Wolverhampton) – Bradley Orr (Bristol), Ryan Shawcross (Stoke), Dan Shittu (Watford), Paul Robinson (West Bromwich) – Brian Howard (Barnsley), Marvin Elliott (Bristol), Liam Lawrence (Stoke), Jonathan Greening (West Bromwich) – Ricardo Fuller (Stoke), Kevin Phillips (West Bromwich)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik