Élet-Stílus

Ralf Schumacher a DTM-ben tesztel

A német túraautó-bajnokságban (DTM) folytathatja pályafutását Ralf Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher öccse. A fiatalabb Schumacher a Mercedesek tesztelésén vesz részt Estorilban.

“Már hónapokkal ezelőtt megegyezett Norbert Haug sportigazgató és Ralf Schumacher egy néhány napos gyakorlásról, ez azonban még nem jelent semmit” – mondta a Mercedes szóvivője. “Mika Häkkinen három év után elbúcsúzott tőlünk, az ő helyére keresünk valakit. Jelenleg hat pilóta teszteli az autókat.”

A Mercedes sietett leszögezni, hogy egyelőre nem szerepel a terveik között Ralf leigazolása. Nem teszteken fog eldőlni, hogy a hat pilóta közül ki ülhet a kocsijukba.

A fiatalabbik Schumacher-testvér leszerződtetése német lapjelentések szerint az Audi csapatnál is szóba került. Az istálló azonban lemondott Ralfról, mert korábban egy másik ex F1-pilótával – név szerint Heinz-Harald Frentzennel – nem tudtak sikeresen együttműködni. Ráadásul a Schumacher által kért 2 millió eurós gázsit is túlzottnak érezték.

Michael Schumacher múlt héten azt tanácsolta öccsének, hogy ne vállalja a versenyzést a DTM-ben, mert érzése szerint ott egészen más képességekre van szükség, mint az F1-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik